Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Zeebarbeel, antiboise en venkel
Zeebarbeel met venkel en antiboise gedresseerd op een wit bord, met zwarte achtergrond
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Zeebarbeel

4 zeebarbeel filets
olijfiolie

Venkel

1 venkel
olijfolie
druivenpitazijn
peper en zout, naar smaak

Antiboise

8 olijven, fijngesneden
1el kappertjes, fijngesneden
enkele blaadjes basilicum, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
bieslook fijngesneden
2 tomaten
100 g olijfolie
30 g druivenpitazijn
peper en zout, naar smaak

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Broes Tavernier' met witte keukenvest.
Broes Tavernier
Bereiding

Zeebarbeel

Fileer de zeebarbeel en ontgraat ze (of laat dit doen door je visboer). Bak de filets enkele minuten op de velkant in een pan met wat olijfolie. Draai daarna nog een minuutje om tot de vis volledig gaar is.

Venkel

Snij de venkel in fijne julienne en leg deze 15 min op ijswater. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier. Kruid het venkelslaatje af met een beetje olijfolie, druivenazijn, peper en zout.

Antiboise

Snij de tomaten in vier en haal de pitjes eruit. Snij daarna in blokjes. Doe de olijfolie in een pannetje en warm een beetje op. Voeg de druivenazijn toe. Voeg daarna de bieslook, sjalot, basilicum, kappertjes, olijven en tomaat. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

Dresseer naar keuze.

Detailfoto van zeebarbeel op schilferijs

Gerelateerde gerechten

zeebarbeel op rabarber met beurre blanc met een zwarte achtergrond
Zeebarbeel met rabarber, beurre blanc en vanille
Bekijk gerecht
Soep van zeebarbeel apart geserveerd naast een bord met de soep en peperkoekcroutons
Soep van zeebarbeel met peperkoekcroutons
Bekijk gerecht
Croque van met zeebarbeel gedresseerd op een wit rond bord.
Croque met zeebarbeel, Oud Brugge en roomkaas
Bekijk gerecht
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Bekijk gerecht
Tempura van zeebarbeel met puree, ui en tartaarsaus
Zeebarbeel­tempura met ui en tartaarsaus
Bekijk gerecht
zeebarbeel met prei en pepersaus op een groen/blauw bord gedresseerd
Zeebarbeel met preistoemp en pepersaus
Bekijk gerecht