C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Hondshaai met anijsgroentjes
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes gedresseerd op een beigekleurig rond bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Hondshaai

250g hondshaai
witte wijnazijn
uienolie

Tartelette

70g bloem
2g zout
100g koude boter in blokjes
80g bloem (type 55)
25g ijswater
6g maanzaad

Groentjes

1 venkel
ingelegde radijzen (1 bosje radijzen, grof zout, venkelzaad)

Dillecrème

50g dille
1 eiwit
xanthaangom
250g druivenpitolie
5g venkelgroenazijn (venkelgroen, witte wijnazijn)

Afwerking

dillebloem
bronzen venkel

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Olly Ceulenaere » portant un gilet de cuisine blanc.
Olly Ceulenaere
Préparation

Tartelette

Meng de bloem met het zout, voeg de koude boter toe, meng, voeg afwisselend de bloem (type 55) en ijswater toe, kneed tot een homogene massa, voeg het maanzaad toe en laat 1 uur onder doek rusten. Rol uit tot 22 mm dik, bekleed vormpjes met het deeg, bak 4 minuten blind in de oven op 205°C.

Groentjes

Was de venkel, snij in flinterdunne plakken, bewaar op ijswater. Ingelegde radijzen: was de radijzen, snij in vieren, bestrooi met grof zout, laat 1 uur intrekken, spoel af. Trek vacuüm met 0,5 % venkelzaad, laat 1 maand ‘garen’ in de koelkast.

Dillecrème

Maak op voorhand venkelgroenazijn: snij het groen van de venkel, doe in een flesje met lekkere wittewijnazijn, laat enkele weken trekken op kamertemperatuur. Mix de dille met het eiwit en een mespunt xanthaan, voeg al roerend, druppelsgewijs de druivenpitolie toe, fris op met venkelgroenazijn, kruid.

Hondshaai

Snij de hondshaai in stukken, kruid, bak kort in de pan. Pluk het vlees er af en laat afkoelen. Meng met enkele druppels witte wijnazijn en uienolie.

Afwerking

Vul de tartelettes onderaan met de dillecrème, leg daarop de groentjes en de vis, werk af met dillebloem en bronzen venkel.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van hondshaai op schilferijs

Plats connexes

een moot gebakken hondshaai met zurkelstampers apart geserveerd
Gebakken hondshaai met kruidencoulis en zurkelstampers
Voir le plat
gebrande hondshaai met gemarineerde koolrabi en dille-olie gedresseerd in een roestkleurig kommetje
Hondshaai met koolrabi en dille
Voir le plat
Hondshaai en kalfskop gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Kalfskop en tortue met warmgerookte hondshaai en basilicum
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Hondshaai en rode biet tussen een zuurdesemsandwich gedresseerd op een rond blauw bord.
Zuurdesemsandwich met hondshaai en rode biet
Voir le plat
Hondshaai met couscous, spinazie en girollen met een saus van bouillabaisse op een zwart bord gedresseerd.
Hondshaai met handgerolde couscous en bouillabaisse
Voir le plat
Hondshaai met pompoen gedresseerd in een halve maan op een wit rond bord
Hondshaai met dashi en pompoen
Voir le plat
Hondshaai rillette met duinasperges gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Rillettes van hondshaai met duinasperges
Voir le plat
gebakken hondshaai filet met creme van rode biet en afgewerkt met tuinkers gedresseerd in een licht bord.
Hondshaai met rode biet en tuinkers
Voir le plat
Tajine met hondshaai
Winterse tajine met hondshaai
Voir le plat
Hondshaai met buikspek en noordzeedashi, afgewerkt met seizoensbloemen in een geel diep bord.
Gegrilde hondshaai met buikspek en Noordzeedashi
Voir le plat
Gebakken hondshaai met daarop wat schijfjes truffel en champignon gedresseerd op een wit rond bord
Hondshaai met paddenstoel, truffel en zure sjalotsaus
Voir le plat