Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Hondshaai met anijsgroentjes
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes gedresseerd op een beigekleurig rond bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Hondshaai

250g hondshaai
witte wijnazijn
uienolie

Tartelette

70g bloem
2g zout
100g koude boter in blokjes
80g bloem (type 55)
25g ijswater
6g maanzaad

Groentjes

1 venkel
ingelegde radijzen (1 bosje radijzen, grof zout, venkelzaad)

Dillecrème

50g dille
1 eiwit
xanthaangom
250g druivenpitolie
5g venkelgroenazijn (venkelgroen, witte wijnazijn)

Afwerking

dillebloem
bronzen venkel

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Olly Ceulenaere' met witte keukenvest.
Olly Ceulenaere
Bereiding

Tartelette

Meng de bloem met het zout, voeg de koude boter toe, meng, voeg afwisselend de bloem (type 55) en ijswater toe, kneed tot een homogene massa, voeg het maanzaad toe en laat 1 uur onder doek rusten. Rol uit tot 22 mm dik, bekleed vormpjes met het deeg, bak 4 minuten blind in de oven op 205°C.

Groentjes

Was de venkel, snij in flinterdunne plakken, bewaar op ijswater. Ingelegde radijzen: was de radijzen, snij in vieren, bestrooi met grof zout, laat 1 uur intrekken, spoel af. Trek vacuüm met 0,5 % venkelzaad, laat 1 maand ‘garen’ in de koelkast.

Dillecrème

Maak op voorhand venkelgroenazijn: snij het groen van de venkel, doe in een flesje met lekkere wittewijnazijn, laat enkele weken trekken op kamertemperatuur. Mix de dille met het eiwit en een mespunt xanthaan, voeg al roerend, druppelsgewijs de druivenpitolie toe, fris op met venkelgroenazijn, kruid.

Hondshaai

Snij de hondshaai in stukken, kruid, bak kort in de pan. Pluk het vlees er af en laat afkoelen. Meng met enkele druppels witte wijnazijn en uienolie.

Afwerking

Vul de tartelettes onderaan met de dillecrème, leg daarop de groentjes en de vis, werk af met dillebloem en bronzen venkel.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van hondshaai op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Hondshaai met couscous, spinazie en girollen met een saus van bouillabaisse op een zwart bord gedresseerd.
Hondshaai met handgerolde couscous en bouillabaisse
Bekijk gerecht
Hondshaai met pompoen gedresseerd in een halve maan op een wit rond bord
Hondshaai met dashi en pompoen
Bekijk gerecht
Gebakken hondshaai met daarop wat schijfjes truffel en champignon gedresseerd op een wit rond bord
Hondshaai met paddenstoel, truffel en zure sjalotsaus
Bekijk gerecht
gebrande hondshaai met gemarineerde koolrabi en dille-olie gedresseerd in een roestkleurig kommetje
Hondshaai met koolrabi en dille
Bekijk gerecht
Hondshaai met buikspek en noordzeedashi, afgewerkt met seizoensbloemen in een geel diep bord.
Gegrilde hondshaai met buikspek en Noordzeedashi
Bekijk gerecht
gebakken hondshaai filet met creme van rode biet en afgewerkt met tuinkers gedresseerd in een licht bord.
Hondshaai met rode biet en tuinkers
Bekijk gerecht
Tajine met hondshaai
Winterse tajine met hondshaai
Bekijk gerecht
een moot gebakken hondshaai met zurkelstampers apart geserveerd
Gebakken hondshaai met kruidencoulis en zurkelstampers
Bekijk gerecht
Hondshaai en rode biet tussen een zuurdesemsandwich gedresseerd op een rond blauw bord.
Zuurdesemsandwich met hondshaai en rode biet
Bekijk gerecht
Hondshaai en kalfskop gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Kalfskop en tortue met warmgerookte hondshaai en basilicum
Bekijk gerecht
Hondshaai rillette met duinasperges gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Rillettes van hondshaai met duinasperges
Bekijk gerecht
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Bekijk gerecht