C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Hondshaai rillette met duinasperges
Hondshaai rillette met duinasperges gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Garnalenbouillon

1,2l water
2 selderijstengels
4 zwarte peperbollen
280g garnaalkoppen

Rillettes

3 hondshaaien van ca. 600g zonder vel
1l garnalenbouillon
enkele el Griekse yoghurt
peterselie, fijngesneden
peper en zout, naar smaak
citroensap

Asperges

8 dikke asperges
olijfolie
enkele el mayonaisse
1el zure room
bieslook, fijngesneden

Afwerking

haringkaviaar
aardappelchips (optioneel)
olijfolie

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Maarten Bouckaert » avec gilet de cuisine blanc et sangle foncée.
Maarten Bouckaert
Préparation

Garnalenbouillon

Laat de aangegeven ingrediënten opkoken en 25 minuten trekken.
Zeef en gebruik verder als basis.

Hondshaai

Snij de vis in 4 stukken, zet onder met ca. 1l garnalenbouillon. Breng aan de kook.
Gaar zo'n 20 minuutjes op een zacht vuur. Laat afkoelen in de bouillon.
Pluk het vlees van de hondshaai (zonder graatjes), meng met de yoghurt, peper, zout en peterselie.
Breng op smaak met wat citroensap.

Asperges

Schil de asperges, kook de schillen in gezouten water. Haal de schillen er na 10 minuten uit, gaar de asperges in het vocht tot net over beetgaar. Laat afkoelen in een schaal (zeker niet in ijswater). Snij er de koppen af, snij deze in fijne plakjes, breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Verdeel over de borden.
Snij de rest van de asperges in brunoise en laat even op een doekje uitlekken. Meng met enkele eetlepels mayonaise, zure room, peper, zout en bieslook.

Afwerking

Dresseer een quenelle aspergemengeling met ernaast een quenelle rillettes en ga zo verder. Werk af met wat haringkaviaar en eventueel enkele chips van aardappel. Besprenkel het geheel met olijfolie.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van hondshaai op schilferijs

Plats connexes

een moot gebakken hondshaai met zurkelstampers apart geserveerd
Gebakken hondshaai met kruidencoulis en zurkelstampers
Voir le plat
gebrande hondshaai met gemarineerde koolrabi en dille-olie gedresseerd in een roestkleurig kommetje
Hondshaai met koolrabi en dille
Voir le plat
Hondshaai en kalfskop gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Kalfskop en tortue met warmgerookte hondshaai en basilicum
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes gedresseerd op een beigekleurig rond bord.
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes
Voir le plat
Hondshaai en rode biet tussen een zuurdesemsandwich gedresseerd op een rond blauw bord.
Zuurdesemsandwich met hondshaai en rode biet
Voir le plat
Hondshaai met couscous, spinazie en girollen met een saus van bouillabaisse op een zwart bord gedresseerd.
Hondshaai met handgerolde couscous en bouillabaisse
Voir le plat
Hondshaai met pompoen gedresseerd in een halve maan op een wit rond bord
Hondshaai met dashi en pompoen
Voir le plat
gebakken hondshaai filet met creme van rode biet en afgewerkt met tuinkers gedresseerd in een licht bord.
Hondshaai met rode biet en tuinkers
Voir le plat
Tajine met hondshaai
Winterse tajine met hondshaai
Voir le plat
Hondshaai met buikspek en noordzeedashi, afgewerkt met seizoensbloemen in een geel diep bord.
Gegrilde hondshaai met buikspek en Noordzeedashi
Voir le plat
Gebakken hondshaai met daarop wat schijfjes truffel en champignon gedresseerd op een wit rond bord
Hondshaai met paddenstoel, truffel en zure sjalotsaus
Voir le plat