Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
steenbolk met boerenkool
Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Steenbolk

160g Steenbolkfilet met vel
peper en zout, naar smaak

Boerenkool

1 boerenkool
peper en zout, naar smaak
zonnebloemolie

Spitskoolcrème

1 spitskool
stukje gember
0,5dl zonnebloemolie
30g geroosterde amandelen

Saus

1 sjalot
125g champignons
1dl gevogeltebouillon
1 laurierblad
1dl room
1dl karnemelk

Verveine-olie

100g verveine
1l zonnebloemolie
10g spinazie

Afwerking

stuk mierikswortel

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Jan Audenaert' met gekruiste armen in een witte keukenvest.
Jan Audenaert
Bereiding

Boerenkool

Snijd de boerenkool in kleine stukjes, kruid af met peper en zout, vermeng met zonnebloemolie en bak krokant in de oven op 130°C gedurende 14 minuten.

Crème van spitskool

Snijd de spitskool in stukken, bak gaar met de gember en draai glad in de blender. Mix de geroosterde amandelen grof.

Saus

Maak een reductie van sjalot, champignon en gevogeltebouillon, voeg de room en karnemelk toe en giet door een zeef.

Verveine olie

Verwarm de olie tot 80°C, giet over 80 g verveine en laat een nacht rusten. Zeef de olie en mix met de overige verveine en spinazie. Giet door een neteldoek.

Steenbolk

Bak de steenbolk kort aan, brand met een brander en kruid af. Schik alles op het bord, werk af met geraspte mierikswortel.

Bron: Culinaire Ambiance
Foto: Frank Croes

detailfoto van de staart van steenbolk op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Tartaar van steenbolk met butternut gedresseerd op een wit bord terwijl een hand de saus op het bord schenkt.
Tartaar van steenbolk met butternut
Bekijk gerecht
Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij
Steenbolk met knolselder en parelcouscous
Bekijk gerecht
Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd
Steenbolk met knolselder no waste
Bekijk gerecht
Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden
Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk
Bekijk gerecht
Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.
Steenbolk met kort gebakken risotto van kastanjezwam en butternut
Bekijk gerecht
Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje
Steenbolk met curry
Bekijk gerecht
Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.
Steenbolk met warme tartaarsaus
Bekijk gerecht
Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad
Brandade van steenbolk met haringeitjes
Bekijk gerecht
een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk
Steenbolktartaar en gefermenteerde komkommer
Bekijk gerecht
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Bekijk gerecht
Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.
Steenbolk met bisquesaus, spelt en gerookte mozarella
Bekijk gerecht