Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Zeebarbeel­tempura met tartaarsaus
Tempura van zeebarbeel met puree, ui en tartaarsaus
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Zeebarbeel

4 zeebarbeelfilets (+/- 100g elk)

Ui

20 uiringen
10g bloem

Tempuradeeg

50g bloem
1 ei
20g ijswater
1 citroen
peper en zout, naar smaak

Aardappelpuree

300g aardappelen
100g melk
50g boter
peper en zout, naar smaak

Tartaarsaus

4el mayonaisse
peterselie
2 gekookte eieren
4 takjes verse dragon

Afwerking

2 takjes dragon
kappers

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Rudi Van Beylen' met witte keukenvest
Rudi Van Beylen
Bereiding

Zeebarbeel in tempuradeeg

Meng voor het deeg bloem, eieren en water, kruid met peper en zout.
Wentel de visjes in tempuradeeg, frituur op 180°C.
Besprenkel met wat fleur de sel en wat citroensap.

Uiringen

Wentel de uiringen in bloem, frituur op 150°C.

Tartaarsaus

Meng de mayonaisse en de eieren met gesnipperde peterselie en dragon.
Kruid met peper en zout.

Aardappelpuree

Kook de aardappelen, pureer, werk af met boter, peper en zout.

Afwerking

Droog de dragon 30 minuten in een oven van 120°C. Mix tot poeder en bestrooi de tempura.
Bak de kappers in een hete pan.
Serveer zoals op de foto

Foto: Heikki Verdurme

Zeebarbeel op schilferijs omringd door visnet

Gerelateerde gerechten

Zeebarbeel met venkel en antiboise gedresseerd op een wit bord, met zwarte achtergrond
Zeebarbeel, antiboise en venkel
Bekijk gerecht
zeebarbeel op rabarber met beurre blanc met een zwarte achtergrond
Zeebarbeel met rabarber, beurre blanc en vanille
Bekijk gerecht
Soep van zeebarbeel apart geserveerd naast een bord met de soep en peperkoekcroutons
Soep van zeebarbeel met peperkoekcroutons
Bekijk gerecht
Croque van met zeebarbeel gedresseerd op een wit rond bord.
Croque met zeebarbeel, Oud Brugge en roomkaas
Bekijk gerecht
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Bekijk gerecht
zeebarbeel met prei en pepersaus op een groen/blauw bord gedresseerd
Zeebarbeel met preistoemp en pepersaus
Bekijk gerecht