C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Heek carpaccio
Heek carpaccio met open ravioli, jus van vadouvan en kokkels gedresseerd in een zwart kommetje.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Heek

4 plakjes heek (ca. 75 g p.p.)
hazelnootolie
grof zout, peper
1 citroen

Groentesalsa

1 courgette, in burnoise
100 g shiitake, in brunoise
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje look, geplet
zonnebloempitolie
hazelnootolie

Kokkels
20 Zeeuwse kokkel
1tl vadouvanpoeder (Indiaas specerijenmengsel) of kerrie
een scheut witte wijn
50g hoeveboter

Afwerking
4 ronde vellen ravioli, gegaard

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Erwin Denys » avec un gilet de cuisine blanc.
Erwin Denys
Préparation

Heek

Marineer de plakjes vis in hazelnootolie met peper, grof zout en een druppel citroen.

Groentesalsa

Stoof de courgette en shiitakes met de look en sjalot aan in weinig zonnebloempitolie, breng op smaak met peper, zout en een scheut hazelnootolie.

Kokkels

Zet de kokkels op onder deksel met een flinke scheut witte wijn, 50g boter en vadouvanpoeder. Zeef de jus zodra de kokkels open zijn.

Afwerking

Schik de groentesalsa onderaan in een ring, leg daarop de ravioli, vervolgens de carpaccio van heek, werk af met de kokkels en de gemixte jus van kokkels. Dresseer naar keuze of zoals op de foto.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van heek op schilferijs

Plats connexes

Heek met venkelsalsa en toast met rouille en parmezaan gedresseerd op een zwart bord.
Lauw geprakte heek met venkelsalsa, gepoft venkelzaad en toast met rouille
Voir le plat
Gebakken heek met erwtenpuree afgewerkt met krokant spek gedresseerd op een wit rond gekarteld bord.
Heek met erwtenpuree en krokant spek
Voir le plat
Heek met krokante kip en wonton met shiitake in een rond beige bord gedresseerd.
Heek met krokante kip en wonton met shiitake
Voir le plat
Heek met groene tinten van komkommer en dille gedresseerd op een wit bord.
Heek met dille, komkommer, citroen en karnemelk
Voir le plat
Heek met crème van spinazie en schuimige emulsie van witte kool gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Geroosterde heek met crème van spinazie, venkel, peultjes en emulsie van witte kool
Voir le plat