Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Heek carpaccio
Heek carpaccio met open ravioli, jus van vadouvan en kokkels gedresseerd in een zwart kommetje.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Heek

4 plakjes heek (ca. 75 g p.p.)
hazelnootolie
grof zout, peper
1 citroen

Groentesalsa

1 courgette, in burnoise
100 g shiitake, in brunoise
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje look, geplet
zonnebloempitolie
hazelnootolie

Kokkels
20 Zeeuwse kokkel
1tl vadouvanpoeder (Indiaas specerijenmengsel) of kerrie
een scheut witte wijn
50g hoeveboter

Afwerking
4 ronde vellen ravioli, gegaard

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Erwin Denys' met witte keukenvest.
Erwin Denys
Bereiding

Heek

Marineer de plakjes vis in hazelnootolie met peper, grof zout en een druppel citroen.

Groentesalsa

Stoof de courgette en shiitakes met de look en sjalot aan in weinig zonnebloempitolie, breng op smaak met peper, zout en een scheut hazelnootolie.

Kokkels

Zet de kokkels op onder deksel met een flinke scheut witte wijn, 50g boter en vadouvanpoeder. Zeef de jus zodra de kokkels open zijn.

Afwerking

Schik de groentesalsa onderaan in een ring, leg daarop de ravioli, vervolgens de carpaccio van heek, werk af met de kokkels en de gemixte jus van kokkels. Dresseer naar keuze of zoals op de foto.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van heek op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Heek met krokante kip en wonton met shiitake in een rond beige bord gedresseerd.
Heek met krokante kip en wonton met shiitake
Bekijk gerecht
Gebakken heek met erwtenpuree afgewerkt met krokant spek gedresseerd op een wit rond gekarteld bord.
Heek met erwtenpuree en krokant spek
Bekijk gerecht
Heek met crème van spinazie en schuimige emulsie van witte kool gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Geroosterde heek met crème van spinazie, venkel, peultjes en emulsie van witte kool
Bekijk gerecht
Heek met groene tinten van komkommer en dille gedresseerd op een wit bord.
Heek met dille, komkommer, citroen en karnemelk
Bekijk gerecht
Heek met venkelsalsa en toast met rouille en parmezaan gedresseerd op een zwart bord.
Lauw geprakte heek met venkelsalsa, gepoft venkelzaad en toast met rouille
Bekijk gerecht