C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
griet met tomatensalade
Griet op de graat gebakken met een citroenschijfje en een kommetje met tomatensalade
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Griet

4 kleine grieten (ca. 500 g), zonder vel en zonder kop
1dl geklaarde boter
150g beste boerenboter
citroen

Sjalotvinaigrette (voor 0,5 dl)

1dl rodewijnazijn
1dl arachideolie
1dl goede olijfolie
1 sjalot
peper en zout, naar smaak

Tomatensla

2 grote tomaten naar keuze
20 kleine tomaatjes
2 aardappelen (bintje)
1 stuk harde kaas om te raspen (bv. Oudlander)

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Stijn Bauwens » avec un gilet de cuisine blanc.
Stijn Bauwens
Préparation

Vinaigrette

Meng alle ingrediënten, doe in een fles, bewaar het overschot in de koelkast.

Tomatensalade

Snij de aardappelen in schijfjes, bak krokant in arachideolie tot kleine chips (ca. 4 minuten op 160°C). Meng de kleine tomaten met vinaigrette, doe in een slakom of in individuele kommetjes. Snij de grote tomaten in fijne schijfjes met de mandoline, schik erbovenop. Werk af met chips en rasp er wat kaas over.

Griet

Bak de vis op beide kanten in geklaarde boter.

Afwerking

Leg de vis op het bord, werk af met wat gesmolten boter als saus. Doe er een citroentje bij en de tomatensalade.

Foto: Heikki Verdurme

De kop van griet op schilferijs

Plats connexes

gebakken griet gedresseerd op geprakte aardappel met ratatouille op een wit bord
Griet met citroenaardappel en ratatouille
Voir le plat
Grietmoot met gewokte tarwe en paksoi gedresseerd in een bruin kommetje
Gegrilde grietmoot met gewokte tarwekorrels
Voir le plat
Asperges met griet en krokante korst, erwtjes en mousselineaardappel gedresseerd op een wit bord
Griet met korst van rouille en broodkruim, asperges, erwtjes en mousselineaardappel
Voir le plat
Gebakken griet met bloemkool en hazelnoot gedresseerd in een zwart diep bord
Gebakken grietfilet met bloemkool en hazelnoot
Voir le plat
Griet met daarop aardpeer, bloemkool en chorizo gedresseerd op een wit rond bord
Gemarineerde griet met aardpeer, bloemkool en chorizo
Voir le plat
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Voir le plat