Wijting
4 wijtingen van elk 250g
bloem
1 eiwit, losgeklopt
paneermeel
fleur de sel
Kruidige salade
jonge selderblaadjes uit het hart van de selder
2 uien in ringetjes gesneden
bieslook, fijngesneden
dille, fijngesneden
jonge spinaziescheuten
1 citroen
olijfolie
fleur de sel
Afwerking
platte kaas
mierikswortel
8 partjes citroen
Wijting
Fileer de wijtingen in vlindervorm (de 2 filets blijven aan elkaar) of vraag dit aan je vishandelaar. Zout de filets. Neem 3 diepe borden om de filets te paneren. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte eiwit en tonslotte door het paneermeel. Frituur de gepaneerde wijtingfilets 2 minuten op 180°C. Leg ze op keukenpapier en breng op smaak met fleur de sel.
Kruidige salade
Maak een salade met jonge selderblaadjes, ui, bieslook, dille en spinaziescheutjes. Breng op smaak met citroensap, olijfolie en een beetje fleur de sel.
Afwerking
Vul een spuitzak met platte kaas en spuit enkele dotjes op de wijting. Schik de salade erop met enkele partjes citroen. Rasp er met een fijne rasp wat mierikswortel over bij het opdienen.
Foto: Frank Croes