C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Céviche van vlaswijting
Céviche van vlaswijting met radijs en crème van eigeel gedresseerd in een wit bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Valswijting

360g vlaswijting
5 cl witte wijn
10-tal Belgische saffraandraadjes
sap van 1/2 citroen
5 cl olijfolie
zeezout
cayennepeper

Crème van eigeel

2 eieren
zout, naar smaak

Garnituren

1 radijs
1 verse augurk
1 nieuwe krielaardappel

Afwerking

extra seizoensbloemen

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Ivan Menten » portant un gilet de cuisine blanc.
Ivan Menten
Préparation

Vlaswijting

Snij de vis in brunoise. Week de saffraan in de witte wijn, voeg toe. Doe er ook het citroensap en het olijfolie bij. Breng op smaak met zeezout en cayennepeper.

Crème van eigeel

Gaar de eieren 1 uur op 67°C (of kook heel zacht). Splits de eigelen van het eiwit. Mix de eigelen met een staafmixer, kruid met zout.

Garnituren

Snij de radijs in dunne schijfjes. Snij de augurk in dunne schijfjes, brand af.
Kook de krielaardappel in gezouten water, laat afkoelen, snij in schijfjes.

Afwerking

Dresseer de vlaswijting in het bord met de crème van eigeel en de groentjes. Werk af met enkele seizoensbloemetjes.

Foto: Heikki Verdurme

Plats connexes

Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.
Vlaswijting met beurre blanc van yuzu
Voir le plat
Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.
Céviche van vlaswijting
Voir le plat
Gebakken vlaswijting met moghrabieh en jus van bouillabaisse gedresseerd in een rond diep rood kommetje
Gebakken vlaswijting met moghrabieh, cantharellen en jus van bouillabaisse
Voir le plat