Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Céviche van vlaswijting
Céviche van vlaswijting met radijs en crème van eigeel gedresseerd in een wit bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Valswijting

360g vlaswijting
5 cl witte wijn
10-tal Belgische saffraandraadjes
sap van 1/2 citroen
5 cl olijfolie
zeezout
cayennepeper

Crème van eigeel

2 eieren
zout, naar smaak

Garnituren

1 radijs
1 verse augurk
1 nieuwe krielaardappel

Afwerking

extra seizoensbloemen

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Ivan Menten' met witte keukenvest.
Ivan Menten
Bereiding

Vlaswijting

Snij de vis in brunoise. Week de saffraan in de witte wijn, voeg toe. Doe er ook het citroensap en het olijfolie bij. Breng op smaak met zeezout en cayennepeper.

Crème van eigeel

Gaar de eieren 1 uur op 67°C (of kook heel zacht). Splits de eigelen van het eiwit. Mix de eigelen met een staafmixer, kruid met zout.

Garnituren

Snij de radijs in dunne schijfjes. Snij de augurk in dunne schijfjes, brand af.
Kook de krielaardappel in gezouten water, laat afkoelen, snij in schijfjes.

Afwerking

Dresseer de vlaswijting in het bord met de crème van eigeel en de groentjes. Werk af met enkele seizoensbloemetjes.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.
Vlaswijting met beurre blanc van yuzu
Bekijk gerecht
Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.
Céviche van vlaswijting
Bekijk gerecht
Gebakken vlaswijting met moghrabieh en jus van bouillabaisse gedresseerd in een rond diep rood kommetje
Gebakken vlaswijting met moghrabieh, cantharellen en jus van bouillabaisse
Bekijk gerecht