Valswijting
360g vlaswijting
5 cl witte wijn
10-tal Belgische saffraandraadjes
sap van 1/2 citroen
5 cl olijfolie
zeezout
cayennepeper
Crème van eigeel
2 eieren
zout, naar smaak
Garnituren
1 radijs
1 verse augurk
1 nieuwe krielaardappel
Afwerking
extra seizoensbloemen
Vlaswijting
Snij de vis in brunoise. Week de saffraan in de witte wijn, voeg toe. Doe er ook het citroensap en het olijfolie bij. Breng op smaak met zeezout en cayennepeper.
Crème van eigeel
Gaar de eieren 1 uur op 67°C (of kook heel zacht). Splits de eigelen van het eiwit. Mix de eigelen met een staafmixer, kruid met zout.
Garnituren
Snij de radijs in dunne schijfjes. Snij de augurk in dunne schijfjes, brand af.
Kook de krielaardappel in gezouten water, laat afkoelen, snij in schijfjes.
Afwerking
Dresseer de vlaswijting in het bord met de crème van eigeel en de groentjes. Werk af met enkele seizoensbloemetjes.
Foto: Heikki Verdurme