Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Céviche van vlaswijting
Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Vlaswijting

250 gr vlaswijtingfilet

Marinade

100 g citroensap
20 g Thaise vissaus
20 g sojasaus
1 chilipeper, fijngesneden
10 g gember, fijngesneden
1 teen knoflook, geplet

Garnituren

1 st rode ui
1 st chilipeper
1 st komkommer
300 g kerstomaten
100 g kersen

Afwerking

enkele blaadjes koriander
olijfolie
grof zeezout
enkele eetbare seizoensbloemetjes naar keuze

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Dimitry Lysens' met witte keukenvest.
Dimitry Lysens
Bereiding

Marinade

Meng de ingrediënten voor de marinade en plaats nadien voor enkele uren in de koelkast.

Vlaswijting

Snijd de vlaswijtingfilet in schijfjes van een halve centimeter. Bestrijk ze royaal met de marinade. Schik de gemarineerde vlaswijting op het bord.

Garnituren

Halveer de kerstomaten en de kersen. Snijd de rode ui, komkommer en chilipeper in fijne reepjes. Verdeel over de vlaswijting en werk af met grof zeezout, korianderblaadjes, seizoensbloemetjes en wat olijfolie.

Foto: Levien Lockefeer

Gerelateerde gerechten

Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.
Vlaswijting met beurre blanc van yuzu
Bekijk gerecht
Gebakken vlaswijting met moghrabieh en jus van bouillabaisse gedresseerd in een rond diep rood kommetje
Gebakken vlaswijting met moghrabieh, cantharellen en jus van bouillabaisse
Bekijk gerecht
Céviche van vlaswijting met radijs en crème van eigeel gedresseerd in een wit bord
Céviche van vlaswijting met Belgisch saffraan, crème van eigeel en nieuwe aardappel
Bekijk gerecht