Vlaswijting
250 gr vlaswijtingfilet
Marinade
100 g citroensap
20 g Thaise vissaus
20 g sojasaus
1 chilipeper, fijngesneden
10 g gember, fijngesneden
1 teen knoflook, geplet
Garnituren
1 st rode ui
1 st chilipeper
1 st komkommer
300 g kerstomaten
100 g kersen
Afwerking
enkele blaadjes koriander
olijfolie
grof zeezout
enkele eetbare seizoensbloemetjes naar keuze
Marinade
Meng de ingrediënten voor de marinade en plaats nadien voor enkele uren in de koelkast.
Vlaswijting
Snijd de vlaswijtingfilet in schijfjes van een halve centimeter. Bestrijk ze royaal met de marinade. Schik de gemarineerde vlaswijting op het bord.
Garnituren
Halveer de kerstomaten en de kersen. Snijd de rode ui, komkommer en chilipeper in fijne reepjes. Verdeel over de vlaswijting en werk af met grof zeezout, korianderblaadjes, seizoensbloemetjes en wat olijfolie.
Foto: Levien Lockefeer