C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Rillette van lipvis
Rillette van lipvis afgewerkt met Oud Brugge kaas en rucola gedresseerd in een mini pizza doosje
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Lipvis

2 lipvissen
1 ui
1 teentje look
200g maisolie
1 blaadje laurier
1 takje tijm
100g plattekaas
peper en zout, naar smaak

Afwerking

100g brokkelkaas Oud Brugge
4 dikke sneden zuurdesembrood
40g kappertjes
80g rucola

Chercheur :
Photo en noir et blanc de « Filip Claeys » avec un gilet de cuisine blanc.
Filip Claeys
Préparation

Rillettes van lipvis

Fileer de vis, verwijder de graatjes en het vel. Kruid met peper en zout, snij in fijne stukjes. Meng er de in stukjes gesneden ui en look door. Doe alles in een mengkom, voeg maisolie, laurier en tijm toe, tot alles onderstaat. Laat 20 minuten zachtjes konfijten in een voorverwarmde oven op 120°C. Haal uit de oven, verwijder de laurier en tijm en mix kort met de plattekaas tot een homogene massa.

Zuurdesembrood

Snij de sneden brood uit in een keurige vorm.

Kappertjes

Haal de kappertjes uit het zuur, laat uitlekken, droog 4 uur in een over van 70°C, mix tot poeder.

Afwerking

Smeer het zuurdesembrood in met rillette van lipvis, leg er blaadjes rucola op en werk af met geraspte Oud Brugge-kaas en kappertjespoeder.

Foto: Heikki Verdurme

Plats connexes

Aucun article n'a été trouvé.