Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Rillette van lipvis
Rillette van lipvis afgewerkt met Oud Brugge kaas en rucola gedresseerd in een mini pizza doosje
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Lipvis

2 lipvissen
1 ui
1 teentje look
200g maisolie
1 blaadje laurier
1 takje tijm
100g plattekaas
peper en zout, naar smaak

Afwerking

100g brokkelkaas Oud Brugge
4 dikke sneden zuurdesembrood
40g kappertjes
80g rucola

Onderzoeker:
Zwart-witte foto van 'Filip Claeys' met witte keukenvest.
Filip Claeys
Bereiding

Rillettes van lipvis

Fileer de vis, verwijder de graatjes en het vel. Kruid met peper en zout, snij in fijne stukjes. Meng er de in stukjes gesneden ui en look door. Doe alles in een mengkom, voeg maisolie, laurier en tijm toe, tot alles onderstaat. Laat 20 minuten zachtjes konfijten in een voorverwarmde oven op 120°C. Haal uit de oven, verwijder de laurier en tijm en mix kort met de plattekaas tot een homogene massa.

Zuurdesembrood

Snij de sneden brood uit in een keurige vorm.

Kappertjes

Haal de kappertjes uit het zuur, laat uitlekken, droog 4 uur in een over van 70°C, mix tot poeder.

Afwerking

Smeer het zuurdesembrood in met rillette van lipvis, leg er blaadjes rucola op en werk af met geraspte Oud Brugge-kaas en kappertjespoeder.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

No items found.