C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Makreel met kurkuma en citroengras
Gegrilde makreel belegd met kurkuma en citroengras vergezeld van een frisse salade en noeldes
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Makreel

800g makreelfilet

Noedels

400g dunne rijstnoedels (BÚN of Guangdong), droog gewicht

Vissausvinaigrette

800ml suikerwater (1l water, 285g kristalsuiker, 95g rietsuiker)
160ml vissaus
160ml limoensap
25g fijngehakte look
25g fijngehakte Spaanse peper
25g fijngehakte gember

Kruidensalade

200g spitskool
200g Chinese kool
200g witte kool
50g munt
50g koriander
50g lente-ui
20gr rau ram (Vietnamese koriander)
20g shiso
20g zoete basilicum

Marinade

100g citroengras (wit gedeelte, fijngehakt)
1el vissaus
1el maisolie
1kl kurkumapoeder
1kl gember
½ kl zout
1kl look

Afwerking

40ml lente-ui-olie
4el gestampte gezouten pinda’s
4el gefrituurde sjalotjes


Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de Huibrecht Berends dans un t-shirt foncé.
Huibrecht Berends
Préparation

Noedels

Laat de rijstnoedels in koud water weken.

Kruidensalade

Snij alle ingrediënten in fijne julienne, meng.

Vissausvinaigrette

Meng voor het suikerwater 1l water met kristal- en rietsuiker, laat doorkoken tot er 75 % overblijft. Meng met de overige ingrediënten.

Marinade

Meng alle ingrediënten, verdeel over de vleeszijde van de makreelfilet. Gril de makreelfilets ca. 7 minuten op de huid op de (bij voorkeur gesloten) barbecue, niet rechtstreeks boven de kolen.

Noedels

Breng een ruime pan water aan de kook. Dip de noedels in een vergiet 2 seconden in kokend water, laat even uitdruppen.

Afwerking

Bak fijngesneden lente-ui in maisolie (140°C) in een verhouding van 150 ml olie/10 g ui, laat de ui afkoelen in de olie. Snij de sjalot in fijne ringen, bak goudbruin in ruim plantaardige olie (140°C), laat uitlekken op keukenpapier, bewaar luchtdicht.
Doe de noedels in een schaal, besprenkel met lente-ui-olie, bestrooi met gestampte pinda’s en gefrituurde sjalot. Serveer met de kruidensalade en de makreel. Geef de vissausvinaigrette er apart bij (toe te voegen naar smaak).

Foto: Heikki Verdurme

Plats connexes

Aucun article n'a été trouvé.