C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Brandade van makreel
Brandade van makreel afgewerkt met bouillon van ui gedresseerd in een diep beige bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Brandade van makreel

2 makrelen
1 ui
1/4 knolselder
4 aardappelen
500g kippenfond
peper en zout, naar smaak

Gebrande boter

200g boerenboter

Uien

8 zilveruitjes
wittewijnazijn
olijfolie
1 rode ui
rodewijnazijn

Afwerking

12 kwarteleitjes
2 witte champignons de Paris
rode melde

Chercheur :
Photo en noir et blanc de « Filip Claeys » avec un gilet de cuisine blanc.
Filip Claeys
Préparation

Brandade

Fileer de makreel, verwijder het vel en de zijden tussengraatjes, snij in kleine stukjes. Stoof de gesneden ui, knolselderie en aardappelen aan, voeg de makreel toe, bevochtig met kippenfond, laat 20 minuten inkoken. Plet tot een smeuïge brandade, kruid met peper en zout.

Gebrande boter

Smelt de boter op middelhoog vuur, laat doorkoken tot ze mooi bruin bruist en ruikt naar hazelnoot, zeef.

Uitjes

Pel de zilveruitjes, snij in tweeën, haal de buitenste deeltjes los van elkaar. Kook 1 minuut in gezouten water, marineer met wittewijnazijn en olijfolie. Brand lichtjes met een koksbrander.

Rode ui

Pel de rode ui, snij in stukjes, kook 1 minuut in gezouten water, marineer in rodewijnazijn en olijfolie.

Kwarteleitjes

Kook de kwarteleitjes 2 minuten in koken water, laat schrikken in ijswater, pel. Warm lichtjes op in gezouten water voor het serveren.

Afwerking

Leg de brandade onderaan in het midden van het bord, leg er de gekookte kwarteleitjes, rode ui en zilverui op. Werk af met schijfjes witte Parijse champignons, rode melde en gebrande boter.

Foto: Heikki Verdurme

Plats connexes

Aucun article n'a été trouvé.