Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Brandade van makreel
Brandade van makreel afgewerkt met bouillon van ui gedresseerd in een diep beige bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Brandade van makreel

2 makrelen
1 ui
1/4 knolselder
4 aardappelen
500g kippenfond
peper en zout, naar smaak

Gebrande boter

200g boerenboter

Uien

8 zilveruitjes
wittewijnazijn
olijfolie
1 rode ui
rodewijnazijn

Afwerking

12 kwarteleitjes
2 witte champignons de Paris
rode melde

Onderzoeker:
Zwart-witte foto van 'Filip Claeys' met witte keukenvest.
Filip Claeys
Bereiding

Brandade

Fileer de makreel, verwijder het vel en de zijden tussengraatjes, snij in kleine stukjes. Stoof de gesneden ui, knolselderie en aardappelen aan, voeg de makreel toe, bevochtig met kippenfond, laat 20 minuten inkoken. Plet tot een smeuïge brandade, kruid met peper en zout.

Gebrande boter

Smelt de boter op middelhoog vuur, laat doorkoken tot ze mooi bruin bruist en ruikt naar hazelnoot, zeef.

Uitjes

Pel de zilveruitjes, snij in tweeën, haal de buitenste deeltjes los van elkaar. Kook 1 minuut in gezouten water, marineer met wittewijnazijn en olijfolie. Brand lichtjes met een koksbrander.

Rode ui

Pel de rode ui, snij in stukjes, kook 1 minuut in gezouten water, marineer in rodewijnazijn en olijfolie.

Kwarteleitjes

Kook de kwarteleitjes 2 minuten in koken water, laat schrikken in ijswater, pel. Warm lichtjes op in gezouten water voor het serveren.

Afwerking

Leg de brandade onderaan in het midden van het bord, leg er de gekookte kwarteleitjes, rode ui en zilverui op. Werk af met schijfjes witte Parijse champignons, rode melde en gebrande boter.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

No items found.