L'heure du changement a sonné.

Ce site n'est pas pris en charge par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à consulter ce site web, vous devez passer à un meilleur navigateur. Voici quelques suggestions.
Wijting met cantharellen en asperge
merlan aux asperges et aux girolles servi dans une assiette ronde bleue
← Recette précédente
Recette suivante→
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Merlan

4 mooie wijtingfilets, zonder graat
olijfolie
chardonnayazijn
peper en zout, naar smaak

Garnitures

4 zilveruitjes
4 lente-uitjes
chardonnayazijn

4 witte asperges, gegaard
jus van de asperges
1g agar agar

100 g cantharellen
peper en zout, naar smaak

Finition

klaverzuring

Préparation

Gebrande ui

Snij de zilveruitjes doormidden, haal de rokken uit elkaar. Snij de lenteuitjes schuin (zie foto). Leg ze met de zilveruitjes op een schotel, breng op smaak met olijfolie, brand ze met een koksbrander en breng verder op smaak met chardonnayazijn, peper en zout.

Asperges‍

Kook de asperges beetgaar. Kook 100g van het kookvocht op, voeg 1g agaragar toe, laat doorkoken en laat afkoelen op ijs. Cutter de afgekoelde massa, wrijf door een zeef. Doe de crème in een spuitflesje of -zak om te dresseren.

Merlan‍

Strijk de wijting op de velkant in met olijfolie, brand mooi bruin met de koksbrander, marineer met chardonnayazijn, grof zout en peper.

Chanterelles‍

Bak de cantharellen kort in hete boter

Finition

Dresseer het gerecht en werk af met enkele blaadjes klaverzuring

Photo : Heikki Verdurme

Twee wijtingen op schilferijs

Plats apparentés

Merlan frit avec chou-fleur et sauce aux crevettes servi dans une assiette ronde blanche sur fond noir
Merlan frit avec chou-fleur BBQ et sauce grise aérienne aux crevettes
Voir le plat