Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Zeekattentakels met rouille
zeekattentakels met rouille en krokant van zeekatinkt gedresseerd in een blauw kommetje.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Tempura van zeekat

300 g tentakels van zeekat (sepia)
1 el tempurabloem
2 el water
limoen

Inktviskroepoek

380 g sepia, gekuist
50 g inkt
240 tapiocameel
700 g water

Zeekraal

100 g zeekraal

Rouille

120 g bouillabaisse
450 g aardappelen
27 g gekonfijte look
60 g eigeel
50 g olijfolie
225 g druivenpitolie
saffraan
cayennepeper
2 blaadjes basilicum

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Michael Vrijmoed' met witte keukenvest.
Michael Vrijmoed
Bereiding

Zeekat

Maak de tentakels goed schoon, dep droog. Maak de tempuramengeling met de bloem en water. Haal de tentakels door de tempura, frituur krokant op 180°C, besprenkel met limoensap en zeste van limoen.

Inktviskroepoek

Doe alle ingrediënten in de Thermomix, laat 25 minuten gladdraaien op 90°C. Strijk de massa dun uit op een bakplaat, laat 2 uur drogen in een oven van 80°C of onder een warmtelamp. Frituur de gedroogde vellen op 200°C.

Zeekraal

Kook de zeekraal zeer kort in water, koel af in ijswater, snij in fijne stukjes.

Rouille

Kook de aardappelen gaar in de ingekookte vissoep, mix glad met de overige ingrediënten.

Afwerking

Schep een lepel rouille in een kommetje, bestrooi met stukjes zeekraal. Dip de krokant gebakken tentakels in het kommetje. Serveer de kroepoek erbij.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

Zwarte noedels met witte zeekatreepjes gedresseerd in een beige bord met stenen kannetje met daarin de bouillon.
Zeekat, inktnoedels en makreelbouillon
Bekijk gerecht
Krokante zeekat afgewerkt met rode chili met dip van limoen en zout op een houten ondergrond.
Krokante zeekat met zoute limoendip
Bekijk gerecht
Tartaar van zeekat en kruisdistelzwam gedresseerd in een rondje op een wit rond bord.
Tartaar van zeekat en kruisdistelzwam
Bekijk gerecht
Tagliatelle van zeekat met avocado en zwarte saus gedresseerd in een wit bord
Tagliatelle van zeekat met avocado
Bekijk gerecht
Gemarineerde zeekat met verse ketchup gedresseerd in een wit kommetje.
Gemarineerde zeekat met ketchup
Bekijk gerecht