Lipvis
2 lipvissen
mosterd
1 el worcestersaus
2 sjalotten, gesnipperd
1 bosje bieslook, gesnipperd
olijfolie
peper en zout, naar smaak
Bloemkool
1 bloemkool
witte wijnazijn
maisolie
peper en zout, naar smaak
Uienvinaigrette
1/2 ui
mespunt knoflook
maisolie
1el rode wijnazijn
3el olijfolie
peper en zout, naar smaak
Afwerking
mosterdbloem
Tartaar van lipvis
Fileer de vis, verwijder het vel en de zij- en tussengraatjes, snij in kleine blokjes, werk met peper, zout en mosterd, worcestersaus, sjalot, bieslook en olijfolie op tot een smeuïge tartaar.
Bloemkool (stam)
Neem het middelste van de bloemkool, snij in fijne plakjes, werk af met peper, zout en witte wijnazijn.
Bloemkool (roosjes)
Snij mooie roosjes uit de bloemkool, kook 10 seconden in gezouten water, bak kort in maisolie tot ze bruin, krokant en beetgaar zijn.
Uienvinaigrette
Snij een halve ui in fijne brunoise, bak goudbruin in mailolie met een mespunt knoflook, peper en zout, bevochtig met rode wijnazijn en olijfolie.
Afwerking
Leg de tartaar in het midden van het bord, leg er de roosjes bloemkool en stam van bloemkool op, werk af met mosterdbloem en uienvinaigrette.
Foto: Heikki Verdurme