Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Zeekat met avocado
Tagliatelle van zeekat met avocado en zwarte saus gedresseerd in een wit bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Guacamole

2 avocado's (hass)
1 el olijfolie
1 tl limoenspa
2 blaadjes koriander

Avocado

1 avocado
olijfolie
limoensap
2 blaadjes koriander

Tagliatelle van zeekat

2 zeekatten (sepia, inktvis)
3 el olijfolie
poeder van gerookt piment
gekonfijte citroenzeste
cacaonibs (te koop in de supermarkt)
kervel

Inktviskroepoek

380 g sepia, schoongemaakt
50 g inkt
240 g tapiocameel
700 g water

Saus van de inktvis

3 uien
2 teentjes look
5 g inkt
2 el sojasaus
1 rode peper
2 l visfumet

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Michael Vrijmoed' met witte keukenvest.
Michael Vrijmoed
Bereiding

Guacamole

Mix alles tot een gladde puree.

Avocado

Snij de avocado in plakjes, marineer in olijfolie met limoensap en koriander.

Zeekat

Maak de zeekatten goed schoon, dep droog, leg op elkaar en vries zo in. Snij met een snijmachine in dunne plakjes, bak ze kort aan in olijfolie, bestrooi met poeder van gerookt piment, cacaonibs, kervel en zeste van citroen.

Inktviskroepoek

Doe alle ingrediënten in de Thermomix, laat 25 minuten gladdraaien op 90°C. Strijk de massa dun uit op een bakplaat, laat 2 uur drogen in een oven op 80°C of onder een warmtelamp. Frituur de gedroogde vellen op 200°C.

Inktvissaus

Bak de in stukjes gesnede ui, look, rode peper en afsnijdsels van inktvis aan in olijfolie, bevochtig met visfumet. Laat ca. 1 uur sudderen onder deksel. Zeef, ontvet en laat inkoken tot de saus voldoende sterk van smaak is. Kleur met de inktvisinkt.

Afwerking

Breng een punt guacamole aan in het midden van het bord, dresseer er een plak avocado en de tagliatelle bovenop, giet de saus eromheen. Werk af met kroepoek.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

Zwarte noedels met witte zeekatreepjes gedresseerd in een beige bord met stenen kannetje met daarin de bouillon.
Zeekat, inktnoedels en makreelbouillon
Bekijk gerecht
Krokante zeekat afgewerkt met rode chili met dip van limoen en zout op een houten ondergrond.
Krokante zeekat met zoute limoendip
Bekijk gerecht
Tartaar van zeekat en kruisdistelzwam gedresseerd in een rondje op een wit rond bord.
Tartaar van zeekat en kruisdistelzwam
Bekijk gerecht
zeekattentakels met rouille en krokant van zeekatinkt gedresseerd in een blauw kommetje.
Tempura van zeekattentakels met rouille
Bekijk gerecht
Gemarineerde zeekat met verse ketchup gedresseerd in een wit kommetje.
Gemarineerde zeekat met ketchup
Bekijk gerecht