C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Pieterman met lamsoor
pietermanfilet met lamsoor en een sausje
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Pieterman
2 grote pietermannen, indien gefileerd ook het visafval meevragen
fijn keukenzout

Saus
visafval van de pieterman
1 blik tomatenconcentraat
1 kleine ui
1/2 wit van prei
1 takje tijm
1 teentje look
200g witte wijn
200g room
100g goede koude boter
sap van citroen

Afwerking
100g lamsoor
fijn keukenzout, naar smaak
peper, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Alex Verhoeven » avec les bras croisés dans un gilet de cuisine blanc.
Alex Verhoeven
Préparation

Pieterman

Fileer de pieterman en portioneer deze. Besprenkel met een beetje fijn zout, dek af en zet 1u in de frigo.

Saus

Bak de graten van de pieterman aan met een beetje prei, ui, tijm, look en goede boter. Voeg hier een koffielepel tomatenpuree aan toe. Laat goed doorbakken en blus af met 200 g witte wijn en 200 g room. Laat het geheel gedurende 1 u trekken op een zacht vuur. Daarna passeer je de saus en laat je 1/3 ervan inkoken. Mix de jus met 50g koude boter.

Pieterman en lamsoor

Bak de pieterman, laat de lamsoren zachtjes garen in goede boter en kruid af met peper en zout.

Afwerking

Plaats de lamsoren in een bord en leg hier de gebakken pieterman op. Werk de jus af met een beetje sap van een citroen, schuim deze als laatste op en dresseer over het bord.

Plats connexes

Aucun article n'a été trouvé.