Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Schelvis met radijs
gemarineerde schelvis met salade van radijs en een groene jus gedresseerd in een rood kommetje
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Schelvis

300 g schelvisfilets
fijn keukenzout

Mierikswortelmayonaise

580 g mayonaise
35 g mierikswortel
220 g room
120 g verse platte kaas

Radijzenmengeling

1 stuk rammenas (5 cm)
10 radijzen
1 kl gehakte dille
1 stengel groene selderij
1 el witte wijnazijn
zout

Afwerking

zilverzuring
zeste van gekonfijte citroen

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Michael Vrijmoed' met witte keukenvest.
Michael Vrijmoed
Bereiding

Schelvis

Maak de vis schoon, pekel 8 minuten in zout. Spoel proper en stoom ca. 4 minuten op 48°C. Laat afkoelen.

Mierikswortelmayonaise

Mix de ingrediënten samen glad.

Radijzen

Snij de rammenas, radijzen en selder in fijne brunoise. Voeg dille toe. Breng op smaak met witte wijnazijn en zout.

Afwerking

Bestrijk de vis met mierikswortelmayonaise, dresseer er de radijzenmengeling bij, werk af met zilverzuring en gekonfijte zeste van citroen.

Foto: Heikki Verdurme

Schelvis in zijaanzicht op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Schelvis met daarbij aardappel en groene kruiden, gedresseerd op een wit rond bord met donkere achtergrond
Schelvis met aardappel en groene kruiden
Bekijk gerecht
Schelvis met tomaytencoulis en artisjok in een zwarte, ronde ovenschaal gedresseerd.
Schelvis met tomatencoulis, artisjok en kappers
Bekijk gerecht
Mousse van schelvis op een toast van dille gedresseerd op gemarmerde stenen.
Toast met dille en mousse van schelvis
Bekijk gerecht