C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Tarbot met bloemkool en wortel
Een blauw bord met de gekonfijte tarbot en een geel bord met bloemkoolcrème, wortel en aardappel
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Tarbot

4 stuks jonge tarbot (+/- 500g /stuk)
2l olijfolie
4 takjes rozemarijn
20g sel gris

Aardappelen

2 sjalotten
1 venkel
1/2 bol look
1/4 bosje ijzerkruid
zeste van 1 citroen
2g fenegriek
150g witte wijn
200g kippenbouillon
300g gekookte vastkokende aardappelen
bieslook
olijfolie

Bloemkool

1 bloemkool
2 uien
1/4 bol look
zeste van 1 citroen
20g kippenbouillon

Gepofte wortels

12 jonge wortels
500g zout

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Pieter Lonneville » avec un gilet de cuisine blanc.
Pieter Lonneville
Préparation

Tarbot

Maak de vis goed schoon (verwijder de kop en de zijvinnen, spoel alle bloederige delen grondig), leg hem in een ovenschaal met de rozemarijn en het zout, overgiet met koude olijfolie. Gaar in de oven op 160°C tot de olie licht begint te schuimen.

Aardappelen

Stoof alle groenten blond aan, bevochtig met witte wijn en kippenbouillon, laat 20 minuten trekken onder deksel, zeef. Laat de aardappelen opwarmen en even trekken in de bouillon, werk af met olijfolie, gesnipperde bieslook en citroen.

Bloemkool

Stoof de bloemkool met de look, gesnipperde uien en citroen zeste lichtjes aan, bevochtig met kippenbouillon, gaar onder deksel, mix met het kookvocht (in de blender).

Gepofte wortels

Doe het zout in een ovenschaal, leg de wortels erop, gaar ca. 40 minuten in de oven op 160°C.

Afwerking

Haal de vis uit de olie, leg op het bord. Presenteer alle garnituren als side dish.

Foto: Heikki Verdurme

Plats connexes

Aucun article n'a été trouvé.