Langoustine
8 langoustines
Saus
koppen van de langoustines
1 liter melkwei
1 flesje witbier Blanche de Namur
1 klontje boter
peper en zout, naar smaak
Prei en zwammen
4 stengels prei
uienolie
100g eidooierzwam
boter
peper en zout, naar smaak
Afwerking
waterkers
Langoustines
Scheid de kop van de staart, maak de staart schoon, verwijder het darmkanaal, bak kort.
Saus
Hak de koppen in stukken, zet op in melkwei en witbier, laat inkoken tot sausdikte, werk op met een klontje boter, breng op smaak.
Prei
Maak de prei schoon, rooster gaar in hete kolen.
Pel de verbrande buitenste laag af en gooi ze weg, pel de tweede laag af en droog die in de oven. Vermaal daarna tot poeder.
Kruid de kern met peper, zout en wat uienolie, hou warm.
Eidooierzwam
Maak de paddenstoelen schoon, bak in wat boter en breng op smaak.
Afwerking
Dresseer de prei op het bord, leg de langoustines ernaast en de champignons eromheen, samen met wat saus. Werk af met waterkers.
Foto: Heikki Verdurme