Zeeduivel
800 g zeeduivel filet, in blokjes
Winterprei
3 stuks winterprei
1 dl room
1 dl witte wijn
2 teentjes look
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
Citroensap, naar smaak
150 g boter
Afwerking
200 g handgepelde garnalen
Groene kruiden, naar keuze
Peper en zout, naar smaak
Stoofpotje van zeeduivel en winterprei
Stoof de gesneden ringen van winterprei in een klontje boter tot deze beetgaar zijn, kruid met peper en zout. Breng de room en witte wijn zachtjes aan de kook met look, tijm en laurier. Gaar hierin de stukjes zeeduivel en breng op smaak met peper en zout. Haal de stukken vis uit kookvocht en houd ze warm. Passeer het vocht en laat kort inkoken. Voeg een paar klontjes boter toe en breng op smaak met citroensap en eventueel extra zout en peper. Mix de saus kort met een staafmixer. Voeg nu de prei en de blokjes zeeduivel toe aan de saus.
Afwerking
Neem een diep bord en lepel het stoofpotje in het bord. Werk af met grijze garnalen en gesneden peterselie of een kruid naar keuze.
Tip: serveer met gekookte aardappelen of smeuïge puree.
Foto: Frank Croes