Hondshaai
720g hondshaai op de graat
peper en zout, naar smaak
paar takjes tijm
paar blaadjes laurier
een teentje look
Dillemayonaise
50g eiwit
200g dille-olie
azijn
peper en zout, naar smaak
Koolrabi
1 koolrabi
enkele druppels sushi-azijn
Afwerking
groene kruiden naar keuze
Koolrabi
Zet de koolrabi op de mandoline op een hele fijne stand en steek uit met een emporte-pièce om vervolgens op sushi-azijn te marineren.
Dillemayonaise
Maak een mayonaise met behulp van de mixer op basis van eiwit, dille-olie en een beetje azijn. Kruid verder af met peper en zout.
Hondshaai
Pocheer de geportioneerde en opgekuiste hondshaai (op graat) op 58°C gedurende 11 min in een vacuümzak met tijm, laurier, een beetje look, peper en zout. Haal dan uit de zak en dep droog. Brand vervolgens af met een bunsenbrander.
Afwerking
Garneer net zoals op de foto met kruiden.
Bron: Culinaire Ambiance
Foto: Frank Croes