kabeljauw met miso en citrus
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4
Kabeljauw
400 g kabeljauwfilet
100 g misopasta (gefermenteerde soja)
Citrus
1 citroen
1 pompelmoes
1 sinaasappel
1 limoen
Afwerking
2 el olijfolie
2 el limoensap
Mexciaanse dragon
citrusafrikaantjes
sanshopeper (Aziatische supermarkt)
hijiki, geweekt (zeewier, in de Aziatische supermarkt)
Onderzoeker:
Dimitry Lysens
Bereiding
Kabeljauw
Smeer de kabeljauwfilet in met een dikke laag misopasta. Laat minstens 12 uur marineren. Verwijder de miso voorzichtig met een paletje en rol de filets op in plasticfolie. Leg 1 uur in de diepvriezer. Snij in dunne carpaccio.
Afwerking
Snij mooie partjes van alle citrusvruchten, beleg er de carpaccio mee. Besprenkel met een vinaigrette van limoensap en olijfolie. Werk af met de kruiden, hijiki en sanshopeper.
Foto: Heikki Verdurme
Gerelateerde gerechten
No items found.