Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
kabeljauw met miso en citrus
Carpaccio van kabeljauw met miso en citrus gedresseerd op een wit bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Kabeljauw

400 g kabeljauwfilet
100 g misopasta (gefermenteerde soja)

Citrus

1 citroen
1 pompelmoes
1 sinaasappel
1 limoen

Afwerking

2 el olijfolie
2 el limoensap
Mexciaanse dragon
citrusafrikaantjes
sanshopeper (Aziatische supermarkt)
hijiki, geweekt (zeewier, in de Aziatische supermarkt)

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Dimitry Lysens' met witte keukenvest.
Dimitry Lysens
Bereiding

Kabeljauw

Smeer de kabeljauwfilet in met een dikke laag misopasta. Laat minstens 12 uur marineren. Verwijder de miso voorzichtig met een paletje en rol de filets op in plasticfolie. Leg 1 uur in de diepvriezer. Snij in dunne carpaccio.

Afwerking

Snij mooie partjes van alle citrusvruchten, beleg er de carpaccio mee. Besprenkel met een vinaigrette van limoensap en olijfolie. Werk af met de kruiden, hijiki en sanshopeper.

Foto: Heikki Verdurme

Gerelateerde gerechten

No items found.