Pijlinktvis
400 g tentakels van grote inktvis
100 g olijfolie (om te bakken)
grof zeezout, naar smaak
snuifje paprikapoeder, komijn en chilipoeder
2 sjalotten in schijfjes
2 verse tomaten in blokjes
Courgette
2 courgettes
zeezout, naar smaak
zeste van ½ citroen
20 gr olijfolie
Wraps
4 wrapvellen
1 kropsla
2 tomaten in schijfjes
Pijlinktvis
Verwarm de olijfolie om te bakken en het grof zeezout in een zware pan.
Bak de pijlinktvis met het paprikapoeder, komijn en chilipoeder 1 minuut in de hete pan. Blus met de sjalot en tomatenblokjes en zet het vuur uit.
Courgette
Snij de courgette met dunschiller in slierten, marineer ze met wat grof zout, citroenzeste en olijfolie.
Wrap
Warm de wrap net voor het bakken van de inktvis eens kort op in een droge pan.
De wrap beleggen met: eerst de inktvis, daarna de kropsla, de courgette en de schijfjes tomaat en afwerken met de resterende olie uit de pan van de inktvis.
Rol de wrap op en eet smakelijk.
Foto: Levien Lockefeer