Tongschar
2 tongscharren
boter
peper en zout, naar smaak
Prei
4 stengels prei
50 g druivenpitolie
Garnalenbouillon en -boter
500 g garnalenkoppen
1 ui
1 stengel selderij
1 wortel
1 el ras el hanout
1 el tomatenpuree
60 g boter
Afwerking
bernagiebloem
roomse kervel
Tongschar
Was de tongscharren, leg in een beboterde ovenschaal, gaar 10 minuten in de oven op 220°C. Breng op smaak met peper en zout.
Prei
Was de prei, verwijder het groen, leg in een royaal beboterde ovenschaal, dek af met aluminiumfolie, gaar 35 minuten op 200°C. Maak preiolie van het groen : mix het met de druivenpitolie 3 minuten in de blender, zeef.
Garnalenbouillon
Rooster 400 g van de garnalenkoppen in een droge pan op hoog vuur, voeg dan wat boter en de grofgesneden ui, wortel en selderij toe. Voeg als de groenten glazig zijn tomatenpuree en ras el hanout toe. Zet onder water laat 30 minuten zacht koken. Zeef en kruid.
Garnalenboter
Mix 100 g garnalenkoppen met 50 g boter, laat 30 minuten trekken op laag vuur, zeef.
Presentatie
Pluk het visvlees van de tongschar, meng met de garnalenboter en peper en zout. Snij de prei in tweeën, maak rolletjes met het tongscharvlees. Giet de warme bouillon erbij, werk af met de kruiden en preiolie.
Foto: Heikki Verdurme