Rog asperge en daslook
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4
Rog
1 grote rog op de graat
peper en zout, naar smaak
boter
citroensap
Garnituren
200 g morieltjes
4 witte asperges
4 groene asperges
300 g boter
100 g daslook
Aardappelkrokant
4 dikke aardappelen
peper en zout, naar smaak
Onderzoeker:
Glenn Verhasselt
Bereiding
Rog
Verdeel de rog in vier delen. Kruid af met peper en zout, bak stevig aan en blus met wat citroensap. Laat even rusten en haal de stukken van de graat.
Aardappelkrokant
Kook de aardappelen gaar, mix met wat kookvocht, breng op smaak met peper en zout. Smeer uit op matjes en laat drogen op 80°C.
Garnituren
Gaar de asperges, glaceer in de boter samen met de daslook. Bak de morieltjes kort op.
Afwerking
Overgiet de rog met de meunièreboter en werk het gerecht af met gemarineerde aspergeslierten.
Bron: Culinaire Ambiance
Foto: Frank Croes
Gerelateerde gerechten
Gebrande rog met Oostendse oester, algen en verjus
Opgelegde rog met avocado, koolrabi en hijiki
Gebakken rog met lente ui en stadshoning