Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Rog asperge en daslook
Een stuk gebakken rog met daarbij asperges, morieljes en daslook gedresseerd op een ovaal wit bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Rog

1 grote rog op de graat
peper en zout, naar smaak
boter
citroensap

Garnituren

200 g morieltjes
4 witte asperges
4 groene asperges
300 g boter
100 g daslook

Aardappelkrokant

4 dikke aardappelen
peper en zout, naar smaak

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Glenn Verhasselt' met gekruiste armen in een witte keukenvest.
Glenn Verhasselt
Bereiding

Rog

Verdeel de rog in vier delen. Kruid af met peper en zout, bak stevig aan en blus met wat citroensap. Laat even rusten en haal de stukken van de graat.

Aardappelkrokant

Kook de aardappelen gaar, mix met wat kookvocht, breng op smaak met peper en zout. Smeer uit op matjes en laat drogen op 80°C.

Garnituren

Gaar de asperges, glaceer in de boter samen met de daslook. Bak de morieltjes kort op.

Afwerking

Overgiet de rog met de meunièreboter en werk het gerecht af met gemarineerde aspergeslierten.

Bron: Culinaire Ambiance

Foto: Frank Croes

Detailfoto van de kop van rog op schilferijs met visnet daarrond.

Gerelateerde gerechten

Gebrande rog met oester gedresseerd in een wit rond bord
Gebrande rog met Oostendse oester, algen en verjus
Bekijk gerecht
Rog met avocado koolrabi en hijiki in een rondje gedresseerd op een wit glanzend bord
Opgelegde rog met avocado, koolrabi en hijiki
Bekijk gerecht
gebakken rog met lente ui gedresseerd op een wit rond bord
Gebakken rog met lente ui en stadshoning
Bekijk gerecht