Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
hondshaai met zure sjalotsaus
Gebakken hondshaai met daarop wat schijfjes truffel en champignon gedresseerd op een wit rond bord
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Hondshaai

450g hondshaai
goede boter
peper en zout, naar smaak

Sjalotsaus

5 sjalotten, fijngesneden
wittewijnazijn
witte wijn
azijn
1 l visfumet
paar takjes tijm
paar blaadjes laurier
een teentje look
kombublad
boter
peper en zout, naar smaak
citroensap, naar smaak

Champignons

1 bakje bruine champignons
arachide-olie
een takje tijm
een blaadje laurier
een teentje look
mespunt komijn
peper en zout, naar smaak

Afwerking

1 zwarte truffel

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Tom Vermeiren' met witte keukenvest.
Tom Vermeiren
Bereiding

Sjalotsaus

Zet 5 fijngesneden sjalotten aan en laat mooi zweten, blus af met een geut azijn, witte wijn en wittewijnazijn en laat inkoken. Bevochtig dan met 1l goede visfumet en voeg tijm en laurier toe met een teentje look en kombublad. Reduceer tot 600 ml en mix en zeef de saus in een andere sauteuse. Monteer af met boter en kruid af met peper, zout en eventueel een beetje citroensap voor fraîcheur.

Champignons

Snijd 1 champignon in fijne plakjes op de mandoline. Snijd 1 bakje bruine champignons goed fijn en zet aan in arachide-olie met tijm, laurier en een teentje look. Laat het vocht van de champignons mooi uitkoken tot je een redelijk solide massa hebt. Voeg dan peper en zout toe en een mespuntje komijn. Mix tot een gladde crème.

Hondshaai

Bak tot slot de hondshaai meunier met genoeg goede boter.

Afwerking

Zorg voor goede mooie truffel, alleen dan is het echt lekker. Heb je geen truffelrasp, dan kan je nog steeds een microplane gebruiken of een kaasraspje.
Dresseer zoals op de foto.

Bron: Culinaire Ambiance

Foto: Frank Croes

Detailfoto van het ruwe vel van de hondshaai op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Hondshaai met couscous, spinazie en girollen met een saus van bouillabaisse op een zwart bord gedresseerd.
Hondshaai met handgerolde couscous en bouillabaisse
Bekijk gerecht