Hondshaai
450g hondshaai
goede boter
peper en zout, naar smaak
Sjalotsaus
5 sjalotten, fijngesneden
wittewijnazijn
witte wijn
azijn
1 l visfumet
paar takjes tijm
paar blaadjes laurier
een teentje look
kombublad
boter
peper en zout, naar smaak
citroensap, naar smaak
Champignons
1 bakje bruine champignons
arachide-olie
een takje tijm
een blaadje laurier
een teentje look
mespunt komijn
peper en zout, naar smaak
Afwerking
1 zwarte truffel
Sjalotsaus
Zet 5 fijngesneden sjalotten aan en laat mooi zweten, blus af met een geut azijn, witte wijn en wittewijnazijn en laat inkoken. Bevochtig dan met 1l goede visfumet en voeg tijm en laurier toe met een teentje look en kombublad. Reduceer tot 600 ml en mix en zeef de saus in een andere sauteuse. Monteer af met boter en kruid af met peper, zout en eventueel een beetje citroensap voor fraîcheur.
Champignons
Snijd 1 champignon in fijne plakjes op de mandoline. Snijd 1 bakje bruine champignons goed fijn en zet aan in arachide-olie met tijm, laurier en een teentje look. Laat het vocht van de champignons mooi uitkoken tot je een redelijk solide massa hebt. Voeg dan peper en zout toe en een mespuntje komijn. Mix tot een gladde crème.
Hondshaai
Bak tot slot de hondshaai meunier met genoeg goede boter.
Afwerking
Zorg voor goede mooie truffel, alleen dan is het echt lekker. Heb je geen truffelrasp, dan kan je nog steeds een microplane gebruiken of een kaasraspje.
Dresseer zoals op de foto.
Bron: Culinaire Ambiance
Foto: Frank Croes