Noordzeekrab
6 Noordzeekrabben
Piment d'espelette
Zout
50 g mayonaise
1 citroen, zeste en sap
Peper en zout, naar smaak
Avocado
2 avocado's
Sushi-azijn
Peper en zout, naar smaak
Afwerking
90 g Royal Belgian Caviar
Enkele eetbare seizoensbloemetjes
Zeste van citroen
Noordzeekrab
Kook de krabben ( 1 min per 100 g) in water met zout en piment d' espelette. Het water moet iets te zout en iets te pikant proeven. Breek de scharen open en haal het krabvlees uit. Let op voor stukjes schaal. Maak het krabvlees aan met mayonaise, zeste van citroen, sap van 1/2 citroen, peper en zout.
Avocado
Snijd de avocado in fijne plakjes en leg dakpansgewijs op je snijplank. Steek uit met een dresseerring (+-10 cm). Besprenkel met sushi-azijn, peper en zout.
Afwerking
Doe ongeveer een centimeter krabvlees in de dresseerring. Duw aan met een lepel. Schik daarop 1/2 van de avocadocirkel. Vul de andere helft met kaviaar. Werk af met enkele seizoensbloemetjes en wat zeste van citroen.
Foto: Levien Lockefeer