Buikspek
500 g gekonfijt buikspek
Wortel
250 g jonge wortel
25 g boterpeper
zout
Warmoes
100 g warmoes
boter
Noordzeedashi
2 norivellen
25 g zeewier
500 ml gevogeltebouillon
250 g champignons
1 sjalot
Hondshaai
500 g hondshaai
Afwerking
seizoensbloemetjes
Buikspek
Bak het gekonfijt buikspek kort aan in een pan of kleur eventjes op de grill. Laat het vervolgens even rusten.
Wortelen
Schil de jonge wortelen en snijd in reepjes. Stoof aan in boter met een scheutje water tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Warmoes
Stoof de warmoes kort aan in boter en breng op smaak met peper en zout.
Noordzeedashi
Breng de gevogeltebouillon aan de kook met daarin de norivellen, champignons, zeewier en sjalot. Laat ongeveer 30 minuten trekken op een matig vuur en zeef de bouillon.
Buikspek
Bak het buikspek opnieuw even aan in een pan en snijd in stukken.
Hondshaai
Snijd de hondshaai in mooie moten en bak aan in wat boter. Grill daarna nog even kort in een hete grillpan.
Afwerking
Leg het buikspek in een diep bord en schik er de hondshaai en de warmoes op. Schik de plakjes wortel erbij en voeg de dashi toe tot het buikspek bijna onder staat. Werk af met enkele seizoensbloemetjes.
Foto: Frank Croes