Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Griet met citroenaardappel
gebakken griet gedresseerd op geprakte aardappel met ratatouille op een wit bord
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Griet

1 griet van 2 kg
olijfolie

Citroenaardappel

4 aardappelen (bintje)
1 citroen
olijfolie
peper en zout, naar smaak

Ratatouille

1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
150 g champignons de Paris
fijne olijfolie
peper en zout, naar smaak

Afwerking

basilicum
olijfolie

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Philippe Meyers' met witte keukenvest
Philippe Meyers
Bereiding

Griet

Maak de griet schoon, fileer en bewaar in de koelkast.

Citroenaardappel

Kook de aardappelen gaar in gezouten water, prak ze met het sap van de citroen en olijfolie, kruid.

Fijne ratatouille

Pel de paprika's, snij in zeer fijne brunoise. Schil de courgette, maak de paddenstoelen schoon, snij eveneens in fijne brunoise. Meng de groentjes met de olijfolie en fijngesneden basilicum, kruid met peper en zout.

Basilicumchips

Dop basilicumblaadjes in olijfolie, zet ze 2 minuten in de microgolfoven op een bord bedekt met plasticfolie.

Griet

Bak de grietfilets een 5-tal minuten op het vel in hete olie in een antiaanbakpan.

Foto: Heikki Verdurme

detailfoto van de kop van griet op schilferijs omringd door visnet

Gerelateerde gerechten

Griet met daarop aardpeer, bloemkool en chorizo gedresseerd op een wit rond bord
Gemarineerde griet met aardpeer, bloemkool en chorizo
Bekijk gerecht
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Bekijk gerecht
Gebakken griet met bloemkool en hazelnoot gedresseerd in een zwart diep bord
Gebakken grietfilet met bloemkool en hazelnoot
Bekijk gerecht
Grietmoot met gewokte tarwe en paksoi gedresseerd in een bruin kommetje
Gegrilde grietmoot met gewokte tarwekorrels
Bekijk gerecht
Griet op de graat gebakken met een citroenschijfje en een kommetje met tomatensalade
Griet op de graat met tomatensalade
Bekijk gerecht
Asperges met griet en krokante korst, erwtjes en mousselineaardappel gedresseerd op een wit bord
Griet met korst van rouille en broodkruim, asperges, erwtjes en mousselineaardappel
Bekijk gerecht