Griet
1 griet van 2 kg
olijfolie
Citroenaardappel
4 aardappelen (bintje)
1 citroen
olijfolie
peper en zout, naar smaak
Ratatouille
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
150 g champignons de Paris
fijne olijfolie
peper en zout, naar smaak
Afwerking
basilicum
olijfolie
Griet
Maak de griet schoon, fileer en bewaar in de koelkast.
Citroenaardappel
Kook de aardappelen gaar in gezouten water, prak ze met het sap van de citroen en olijfolie, kruid.
Fijne ratatouille
Pel de paprika's, snij in zeer fijne brunoise. Schil de courgette, maak de paddenstoelen schoon, snij eveneens in fijne brunoise. Meng de groentjes met de olijfolie en fijngesneden basilicum, kruid met peper en zout.
Basilicumchips
Dop basilicumblaadjes in olijfolie, zet ze 2 minuten in de microgolfoven op een bord bedekt met plasticfolie.
Griet
Bak de grietfilets een 5-tal minuten op het vel in hete olie in een antiaanbakpan.
Foto: Heikki Verdurme