Rog met oester
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4
Rog
2 stuks rog, gefileerd
peper en zout, naar smaak
Oester
100g mengeling van algen
4 stuks grote Oostendse creuse
Verjus saus
10cl groene kruidenolie
1 sjalot
10cl witte wijn
5cl verjus
10cl room
1 citroen
150g boter
peper en zout, naar smaak
Afwerking
8 stuks oesterblad
Onderzoeker:
Glenn Verhasselt
Bereiding
Rog
Pekel de rog kort in gezouten water (100 g zout/ 1 l water) en spoel grondig. Maak een rolletje van de rog, kruid af met peper en zout, gaar 15 min op 68°C. Brand af.
Verjus saus
Maak een reductie van de witte wijn, verjus en sjalot. Voeg de room toe en werk op met harde boter. Werk vervolgens af met de kruidenolie.
Oester
Snijd een tartaar van de oesters en maak aan met algen.
Afwerking
Dresseer het gerecht en werk af met oesterblad.
Bron: Culinaire Ambiance
Foto: Frank Croes
Gerelateerde gerechten
Rog met asperge, daslook en morieljes
Opgelegde rog met avocado, koolrabi en hijiki
Gebakken rog met lente ui en stadshoning