chefs van
de maand.
Management
Uit liefde voor onze Noordzee en al de prachtige producten die zij met zich meebrengt startten Filip Claeys (De Jonkman**) en Rudi Van Beylen (Hof ten Damme) in 2011 met het project NorthSeaChefs.
Onderzoeksteam
Het onderzoeksteam bestaande uit 20 chefs wordt elke twee jaar vernieuwd. Deze chefs gaan aan de slag met onze blue boxen, een testbox met verschillende soorten Noordzeevis. De resultaten van die box kan je raadplegen op onze 'vissen' pagina. Wie is jouw favoriete chef ?
Ambassadeurs
Vis! Vis! Eigen vis! Je kan niet geloven hoe lekker dat dat is!
charter.
NorthSeaChefs heeft een gedrags- en erecode opgesteld. Deze gedragscode is in de eerste plaats een ethisch charter van richtlijnen om vis van minder en/of ondergewaardeerde vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische & Nederlandse vissers, bekend te maken bij het grotere publiek.
Als
onder
steunend
lid:
Een ethisch charter.
NorthSeaChefs heeft een gedrags- en erecode opgesteld. Deze gedragscode is in de eerste plaats een ethisch charter van richtlijnen om vis van minder en/of ondergewaardeerde vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische & Nederlandse vissers, bekend te maken bij het grotere publiek.
Als ondersteunend lid:
- Streef je ernaar zoveel mogelijk onbekende vissoorten en bijvangst, gevangen door lokale vissers te gebruiken en te promoten.
- Kook je respectvol gevangen vis met een gezonde dosis passie en liefde.
- Ga je op een verantwoorde wijze om met bekende en minder bekende vissoorten en bijvangst, gevangen door lokale vissers.
- Respecteer je de visseizoenen en pas je jouw kaart of aanbod aan volgens het seizoen.
- Bereid je de vis naar eer en geweten en met respect voor de lokale, culinaire tradities.
- Ben je bereid om interessante informatie uit te wisselen met de andere leden over onderbeminde, minder bekende vissoorten en bijvangst, gevangen door lokale vissers.
- beschik je over voldoende vakmanschap en verantwoordelijkheidsgevoel.
Door het onderschrijven van dit charter draag je bij aan het promoten van Belgische visvangst, ecologie en gezondheid. Je kan je profileren als een bewust persoon die kiest voor lokale en duurzame producten. Een absolute meerwaarde.
Vragen?
Op onze website kan u een charter ondertekenen, dat onze waarden en normen onderstreept. Na het ondertekenen van het charter bent u ondersteunend lid en zal u alle communicatie van NorthSeaChefs ontvangen. Van de steunende leden verwachten we niet dat ze uitsluitend met Noordzeevissen werken, maar vinden we het fijn als ze achter onze filosofie staan en die ook willen meegeven aan hun klanten.
De blue boxen zijn enkel bestemd voor de leden van het onderzoeksteam. Zij zullen elke twee maanden aan de slag gaan met de inhoud van de blue box en op die manier verschillende vissoorten testen op vlak van rendement, houdbaarheid en toepassingen. Hun bevindingen kan je lezen op onze website bij de individuele vissenpagina’s.
Elke twee jaar zal er een nieuw onderzoeksteam van 20 chefs worden voorgesteld. De huidige chefs uit het onderzoeksteam mogen iemand voordragen, maar daarnaast kunnen ook alle steunende leden hun kandidatuur indienen door het schrijven van een motivatiebrief. De selectie wordt dan gemaakt door een externe werkgroep. Bij het selecteren van het team zoekt de werkgroep een mooi evenwicht tussen zowel geografische ligging, als de verschillende type chefs. Bent u nog geen steunend lid, onderteken dan eerst ons charter via onze website. Het eerstvolgende onderzoeksteam zal voorgesteld worden in 2023.
U kan ons via het contactformulier op deze website een vraag of bericht nalaten dat we zo spoedig mogelijk zullen beantwoorden.
Het lidmaatschap van de steunende leden is volledig gratis. Leden uit het onderzoeksteam betalen een kleine bijdrage voor de werkingskost en krijgen daar PR en blue boxen voor in ruil.