Wijting
400 g wijtingfilet met vel
peper en zout, naar smaak
goede boter
Bloemkool
1 bloemkool
olijfolie
80 g handgepelde grijze garnaal
zeezout, naar smaak
peper en zout, naar smaak
Jus van grijze garnaal
1dl krachtige garnaalbouillon
1dl room 40% vet
goede boter
olijfolie
peper en zeezout, naar smaak
Bloemkool
Kook de bloemkool op zijn geheel in gezouten water tot beetgaar. Besprenkel met olijfolie en zeezout.
Rooster deze goudgeel op de barbecue. Prak de bloemkolen, voeg de handgepelde garnalen toe en smaak af met peper en zout.
Jus van grijze garnaal
Breng de garnaalbouillon met de room aan de kook. Laat even inkoken. Mix voor het serveren de saus op en voeg koude boter toe.
Wijting
Bak de wijting enkele minuten op de velkant in bruisende boter. Zet het vuur uit en draai de vis nog een minuutje om. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Lepelde geprakte bloemkool in een diep bord. Leg daarop een stukje gebakken wijtingen werk af met de saus van garnalen.
Eet smakelijk.
Foto: Levien Lockefeer