Wulken
250 g gekookte wulken
Pasta
500 g pasta (linguine of tagliatelle)
zout
Saus
1 sjalot, fijngesneden
½ teentje look, fijngeperst
1 klontje boter
1 scheutje mosseljus of witte wijn
100 ml room
zeste van citroen
citroensap, naar smaak
peper en zout, naar smaak
Afwerking
100 g zongedroogde tomaatjes
enkele takjes kervel
1 el peterselie, fijngesneden
100 g Noordzeegarnaal, gepeld
Wulken
Koop je gekookte wulken bij je vishandelaar of kook verse wulken gaar in een court-bouillon. Haal de gekookte wulken uit de schelp en snij fijn.
Pasta
Zet een ruime pot met gezouten water op en kook de pasta al dente.
Saus
Smelt ondertussen een klontje boter in een sauteuse en stoof de sjalot en look aan. Doe er de fijngesneden wulken bij en laat kort meestoven.
Blus de pan met mosseljus of witte wijn. Laat dit kort inkoken en voeg vervolgens een goede scheut room toe. Kook dit geheel in tot sausdikte. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Afwerking
Voeg de gekookte pasta toe en vermeng met de saus. Zorg dat de saus mooi rond de pasta kleeft. Draai de pasta nu op met behulp van een grote pincet of vleesvork en schik op bord. Lepel er de overgebleven saus over. Garneer het bord met wat zongedroogde tomaatjes, kervel, enkele Noordzeegarnalen, peterselie en zeste van limoen.
Foto: Levien Lockefeer