Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
hondshaai met zurkelstampers
een moot gebakken hondshaai met zurkelstampers apart geserveerd
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Kruidencoulis

160 g kervel
2 norivellen (algen)
500 g spinazie
150 g postelein
5 ml olijfolie
peper en zout, naar smaak

Zurkelstampers

500 g aardappelen
50 ml karnemelk
peper en zout, naar smaak
1 sjalot
1 el zure room
10 g boter
150 g zuring

Hondshaai

600 g hondshaai
5 ml ketjap manis

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Willem Hiele' met witte keukenvest.
Willem Hiele
Bereiding

Kruidencoulis

Dompel de spinazie, postelein, kervel en norivellen onder in kokend water en laat schrikken in ijswater. Mix alles in een blender met een scheut olijfolie, peper en zout (voeg eventueel een scheutje water toe).

Zurkelstampers

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Voeg de karnemelk toe en leng aan met water tot de aardappelblokjes onder staan. Kook de aardappelen gaar en droog ze op het vuur. Snijd de sjalot fijn en voeg toe aan de aardappelen, samen met de boter en zure room. Pureer de aardappelen breng op smaak met peper en zout. Snijd de zuring fijn en voeg toe.

Hondshaai

Snijd de hondshaai in mooie stukken en bak op de graat in olie of boter tot ze mooi gekleurd zijn. Laat ze daarna ongeveer 5 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 190°C. Verwarm de ketjap manis op een laag vuur. Let op dat de saus niet aanbrandt. Bestrijk nu de hondshaai met de opgewarmde ketjap manis.

Afwerking

Schep een lepeltje puree op het bord en dresseer er de hondshaai naast. Werk af met wat kruidencoulis. Doe de overige zurkelstampers in een kommetje en lepel ook hier wat kruidencoulis bij. Werk tot slot af met wat verse kruiden.

Foto: Frank Croes

detailfoto van de huid van hondshaai

Gerelateerde gerechten

Hondshaai met couscous, spinazie en girollen met een saus van bouillabaisse op een zwart bord gedresseerd.
Hondshaai met handgerolde couscous en bouillabaisse
Bekijk gerecht
Hondshaai met pompoen gedresseerd in een halve maan op een wit rond bord
Hondshaai met dashi en pompoen
Bekijk gerecht
Gebakken hondshaai met daarop wat schijfjes truffel en champignon gedresseerd op een wit rond bord
Hondshaai met paddenstoel, truffel en zure sjalotsaus
Bekijk gerecht
gebrande hondshaai met gemarineerde koolrabi en dille-olie gedresseerd in een roestkleurig kommetje
Hondshaai met koolrabi en dille
Bekijk gerecht
Hondshaai met buikspek en noordzeedashi, afgewerkt met seizoensbloemen in een geel diep bord.
Gegrilde hondshaai met buikspek en Noordzeedashi
Bekijk gerecht
gebakken hondshaai filet met creme van rode biet en afgewerkt met tuinkers gedresseerd in een licht bord.
Hondshaai met rode biet en tuinkers
Bekijk gerecht
Tajine met hondshaai
Winterse tajine met hondshaai
Bekijk gerecht
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes gedresseerd op een beigekleurig rond bord.
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes
Bekijk gerecht
Hondshaai en rode biet tussen een zuurdesemsandwich gedresseerd op een rond blauw bord.
Zuurdesemsandwich met hondshaai en rode biet
Bekijk gerecht
Hondshaai en kalfskop gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Kalfskop en tortue met warmgerookte hondshaai en basilicum
Bekijk gerecht
Hondshaai rillette met duinasperges gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Rillettes van hondshaai met duinasperges
Bekijk gerecht
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Bekijk gerecht