Croque met zeebarbeel
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4
Zeebarbeel
200g zeebarbeelfilet
1 fijngesneden lente-ui
20g roomkaas
peper en zout, naar smaak
Croque
8 sneden toastbrood
4 sneden Oud Brugge kaas
boter
Onderzoeker:
Jeremy Girvan
Bereiding
Zeebarbeel
Snijd de zeebarbeelfilets in stukjes van ongeveer 1 cm. Meng de zeebarbeel, de lente-ui en de roomkaas in een kom. Breng alles op smaak met peper en zout.
Croque
Beleg 4 sneden brood met een sneetje Oud Brugge. Verdeel daarop het zeebarbeelmengsel. Leg er vervolgens telkens een sneetje brood bovenop zodat je een royaal gevulde croque krijgt. Smeer de croque langs beiden zijden in met boter en bak op een laag vuur tot hij goudbruin is. Leg de croque in een ovenschaal en plaats in de oven (170°C) tot de kaas gesmolten is.
Foto: Frank Croes
Gerelateerde gerechten
Zeebarbeel, antiboise en venkel
Zeebarbeel met rabarber, beurre blanc en vanille
Soep van zeebarbeel met peperkoekcroutons
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Zeebarbeeltempura met ui en tartaarsaus
Zeebarbeel met preistoemp en pepersaus