Pieterman
2 pietermannen
scheutje arachideolie
peper uit de molen
zout
Pistache
50 g pistaches
Groene asperges
500 g groene asperges
scheutje arachideolie
peper uit de molen
zout
Afwerking
120 g ricotta of verse jonge natuurkaas
enkele druppels pistacheolie
een snuif za'atar (kruidenmix uit het Midden-Oosten)
fleur de sel
takjes pikante waterkers
Pistache
Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg de pistaches op een bakplaat. Rooster ze 7 minuten in de oven. Laat afkoelen en hard worden. Hak fijn.
Pieterman
Haal de pietermanfilet van de graat, bak de vis goudbruin in hete arachideolie. Breng op smaak met peper en zout, laat rusten op keukenpapier.
Asperges
Wrijf een stalen pan of bakplaat in met arachideolie, rooster de rauwe asperges, kruid met versgemalen peper en zout.
Afwerking
Leg de asperges op het bord, leg er toefjes verse kaas op en druppel er wat pistacheoplie over. Verwijder het vel van de pieterman, verdeel de filet in stukken, schik op de asperges, strooi er gehakte pistaches over. Werk af met za'atar, fleur de sel en pikante waterkers.
Foto: Heikki Verdurme