Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Steenbolk met risotto en butternut
Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Steenbolk

160g steenbolkfilet met vel

Risotto

90g risottorijst
1 versnipperde sjalot
half teentje look
3dl gevogeltebouilon
6 kastanjezwammen
25g Parmezaanse kaas
5g boter

Butternut

1 butternutpompoen
sushi-azijn
gerookte olijfolie
peper en zout, naar smaak

Gremolata

10g gezouten citroen
1 versnipperde sjalot
0,5dl sushi-azijn

Puree van zwarte look

een halve knolselder
12 teentjes gefermenteerde look

Saus

3dl gevogeltebouillon
150g kastanjezwam
0,5dl jus van eekhoorntjesbrood
klontje boter

Afwerking

groene kruiden (groene klavertjes en goudsbloem)

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Jan Audenaert' met gekruiste armen in een witte keukenvest.
Jan Audenaert
Bereiding

Crème van zwarte look

Snijd de knolselder in blokjes en bak ze gaar op laag vuur. Draai glad met een blender samen met de gefermenteerde look, kruid af.

Risotto

Maak de risotto, stoof een versnipperde sjalot aan met de fijngesneden kastanjezwammen en de geplette look, voeg de rijst toe en gaar samen met de gevogeltebouillon. Werk af met de Parmezaanse kaas en boter.

Butternut

Schil de butternutpompoen en snijd in fijne plakjes, marineer kort met sushi-azijn en gerookte olie, kruid met peper en zout.

Steenbolk

Bak de steenbolk kort aan, brand de velkant, breng op smaak met de gremolata.

Saus

Laat de gevogeltebouillon inkoken met de jus van eekhoorntjesbrood en de champignons. Werk af met een klontje boter.

Afwerking

Schik alles op het bord, werk af met groene kruiden.

Bron: Culinaire Ambiance
Foto: Frank Croes

Detailfoto van steenbolk op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Tartaar van steenbolk met butternut gedresseerd op een wit bord terwijl een hand de saus op het bord schenkt.
Tartaar van steenbolk met butternut
Bekijk gerecht
Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij
Steenbolk met knolselder en parelcouscous
Bekijk gerecht
Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd
Steenbolk met knolselder no waste
Bekijk gerecht
Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden
Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk
Bekijk gerecht
Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord
Gebrande steenbolk met boerenkool, karnemelk en gember
Bekijk gerecht
Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje
Steenbolk met curry
Bekijk gerecht
Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.
Steenbolk met warme tartaarsaus
Bekijk gerecht
Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad
Brandade van steenbolk met haringeitjes
Bekijk gerecht
een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk
Steenbolktartaar en gefermenteerde komkommer
Bekijk gerecht
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Bekijk gerecht
Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.
Steenbolk met bisquesaus, spelt en gerookte mozarella
Bekijk gerecht