Steenbolk tartaar
2 steenbolken
Witte peper, naar smaak
Maldon zout, naar smaak
Zeste van limoen, naar smaak
Citroenolie, naar smaak
Butternut
1 butternut
Een klontje boter
Peper en zout, naar smaak
Kaaskrokant
25 gr parmezaanpoeder
12 gr boter
2 gr eiwitpoeder
30 gr water
2 gr zout
16 gr bloem
Vinaigrette
20 gr zure room
20 gr kaaswei
Olie van bosui
200 gr druivenpitolie
50 gr groen van bosui
Afwerking
Geroosterde pompoenpitten
Butternut
Snijd de rauwe butternut in plakjes en steek uit in rondjes.Gaar de rondjes gedurende 1 minuut in kokend water, en laat afkoelen. Met hetoverige van de pompoen maak je crème. Deze pof je gedurende 1 uur in de ovenonder aluminium folie. Haal alle pitten en schil uit de pompoen en draai gladin een Thermomix met peper en zout eventueel een klein klontje boter.
Rooster de pompoen pitten in weinig olijfolie en kruid metpeper en zout.
Steenbolk tartaar
Snijd tartaar van de steenbolk en kruid af met citroenoliewitte peper van de molen, maldon zout en een beetje limoenzeste. Plaats deze ineen ring en duw goed aan.
Kaaskrokant
Meng je alle ingrediënten in een keukenrobot tot een mooiemassa. Smeer het uit in het gewilde sjabloon en bak af in de magnetrongedurende 1 minuut op 1000W.
Olie van bosui
Laat de druivenpitolie samen met het groen van de bosuienkele minuten draaien in de Thermomix en zeef door een neteldoek voor hetserveren.
Vinaigrette
Meng de kaaswei en zure room tot een homogene massa. Kruid af met peper en zout en voeg 1 eetlepel vande bosui olie toe.
Afwerking
Maak een mooi rondje met de schijfjes butternut en plaats dering met steenbolk tartaar daarbovenop. Verwijder de metalen ring en leg dekaaskrokant bovenop de steenbolktartaar. Spuit in het midden van de kaaskrokanteen mooi toefje pompoencrème en steek daar de geroosterde pompoen pitten in.Werk af aan tafel met de vinaigrette van zure room en bosui.
Foto: Frank Croes