Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Steenbolktartaar met butternut
Tartaar van steenbolk met butternut gedresseerd op een wit bord terwijl een hand de saus op het bord schenkt.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Steenbolk tartaar

2 steenbolken
Witte peper, naar smaak
Maldon zout, naar smaak
Zeste van limoen, naar smaak
Citroenolie, naar smaak

Butternut

1 butternut
Een klontje boter
Peper en zout, naar smaak

Kaaskrokant

25 gr parmezaanpoeder
12 gr boter
2 gr eiwitpoeder
30 gr water
2 gr zout
16 gr bloem

Vinaigrette

20 gr zure room
20 gr kaaswei

Olie van bosui

200 gr druivenpitolie
50 gr groen van bosui

Afwerking

Geroosterde pompoenpitten

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Lode De Roover' met witte keukenvest.
Lode De Roover
Bereiding

Butternut

Snijd de rauwe butternut in plakjes en steek uit in rondjes.Gaar de rondjes gedurende 1 minuut in kokend water, en laat afkoelen. Met hetoverige van de pompoen maak je crème. Deze pof je gedurende 1 uur in de ovenonder aluminium folie. Haal alle pitten en schil uit de pompoen en draai gladin een Thermomix met peper en zout eventueel een klein klontje boter.

Rooster de pompoen pitten in weinig olijfolie en kruid metpeper en zout.

Steenbolk tartaar

Snijd tartaar van de steenbolk en kruid af met citroenoliewitte peper van de molen, maldon zout en een beetje limoenzeste. Plaats deze ineen ring en duw goed aan.

Kaaskrokant

Meng je alle ingrediënten in een keukenrobot tot een mooiemassa. Smeer het uit in het gewilde sjabloon en bak af in de magnetrongedurende 1 minuut op 1000W.

Olie van bosui

Laat de druivenpitolie samen met het groen van de bosuienkele minuten draaien in de Thermomix en zeef door een neteldoek voor hetserveren.

Vinaigrette

Meng de kaaswei en zure room tot een homogene massa. Kruid  af met peper en zout en voeg 1 eetlepel vande bosui olie toe.

Afwerking

Maak een mooi rondje met de schijfjes butternut en plaats dering met steenbolk tartaar daarbovenop. Verwijder de metalen ring en leg dekaaskrokant bovenop de steenbolktartaar. Spuit in het midden van de kaaskrokanteen mooi toefje pompoencrème en steek daar de geroosterde pompoen pitten in.Werk af aan tafel met de vinaigrette van zure room en bosui.

Foto: Frank Croes

Detailfoto van de staart van steenbolk op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij
Steenbolk met knolselder en parelcouscous
Bekijk gerecht
Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd
Steenbolk met knolselder no waste
Bekijk gerecht
Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden
Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk
Bekijk gerecht
Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord
Gebrande steenbolk met boerenkool, karnemelk en gember
Bekijk gerecht
Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.
Steenbolk met kort gebakken risotto van kastanjezwam en butternut
Bekijk gerecht
Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje
Steenbolk met curry
Bekijk gerecht
Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.
Steenbolk met warme tartaarsaus
Bekijk gerecht
Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad
Brandade van steenbolk met haringeitjes
Bekijk gerecht
een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk
Steenbolktartaar en gefermenteerde komkommer
Bekijk gerecht
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Bekijk gerecht
Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.
Steenbolk met bisquesaus, spelt en gerookte mozarella
Bekijk gerecht