Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
tartaar van zeekat
Tartaar van zeekat en kruisdistelzwam gedresseerd in een rondje op een wit rond bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Zeekat

1 zeekat in brunoise
beetje bronzen venkel fijngesneden
1/2 teentje look
scheut Noilly Prat
2 stengels selder in brunoise
1 witte ajuin in brunoise
peper en zout, naar smaak

Kruisdistelzwam

2 kruisdistelzwammen in brunoise
1 witte ajuin in brunoise
1/2 teentje look

Zeekat bouillon

parures en tentakels van zeekat
2 stengels selder
2 tenen look
2 ajuinen
scheut Noilly Prat

Rijstkrokant

sushi-rijst
zeekat-bouillon

Onderzoeker:
Profielfoto van 'Pieter Coomans' met een witte keukenvest.
Pieter Coomans
Bereiding

Zeekat

Stoof de zeekat en de look op hoog vuur aan in boter en olie. Blus af met een scheutje Noilly Prat en laat uitdampen. Bak vervolgens de fijngesneden selder en ajuin aan in een beetje olijfolie en voeg deze bij de zeekat. Kruid af met peper, zout en de bronzen venkel.

Kruisdistelzwam

Stoof de kruisdistelzwam op een hoog vuur, de helft van de ajuin en de look aan. Kruid af met peper en zout.

Zeekat bouillon

Stoof de parures en tentakels van zeekat samen met de grof gesneden groenten voor de bouillon aan in een grote pot, blus af met Noilly Prat en laat uitdampen. Zet het geheel onder met water en laat 30 minuten koken. Zeef het geheel. Het overschot hiervan kan je gemakkelijk gebruiken als smaakmaker in sauzen.

Rijstkrokant

Kook 1 deel rijst gaar in 3 delen bouillon en mix de rijst tot een fijne crème. Smeer deze dun uit op een bakpapier en bak gedurende 1,5 uur in de oven op 120°C.

Foto: Frank Croes
Bron: Culinaire Ambiance

Gerelateerde gerechten

Zwarte noedels met witte zeekatreepjes gedresseerd in een beige bord met stenen kannetje met daarin de bouillon.
Zeekat, inktnoedels en makreelbouillon
Bekijk gerecht
Krokante zeekat afgewerkt met rode chili met dip van limoen en zout op een houten ondergrond.
Krokante zeekat met zoute limoendip
Bekijk gerecht
Tagliatelle van zeekat met avocado en zwarte saus gedresseerd in een wit bord
Tagliatelle van zeekat met avocado
Bekijk gerecht
zeekattentakels met rouille en krokant van zeekatinkt gedresseerd in een blauw kommetje.
Tempura van zeekattentakels met rouille
Bekijk gerecht
Gemarineerde zeekat met verse ketchup gedresseerd in een wit kommetje.
Gemarineerde zeekat met ketchup
Bekijk gerecht