Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
zeekat met limoendip
Krokante zeekat afgewerkt met rode chili met dip van limoen en zout op een houten ondergrond.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Zeekat

200 g zeekat, (gekuist gewicht)
1 eiwit
200 g aardappelzetmeel

Garnering

2 lente uitjes
1 rode Spaanse peper
1 teen look
2 el arachideolie
peper en zout, naar smaak

Dip

1/2 limoen, sap
1 tl gemalen zwarte peper
1 tl fleur de sel

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van Huibrecht berends in donkere t-shirt.
Huibrecht Berends
Bereiding

Zeekat

Snij de zeekat op repen van ongeveer 1cm dik. Snij de Spaanse peper en lente ui in fijne ringen. Hak de look fijn.
Klop het eiwit op. Haal de zeekat door het eiwit en dip daarna in het aardappelzetmeel totdat ze droog aanvoelen. Schud het overtollig aardappelzetmeel af. Frituur kort op 180°C zo’n 3 tot 5 minuten. Doe enkel stukjes per keer zodat de frituurolie heet blijft. Leg in vergiet om uit te druppen. Haal tussen elke frituur sessie de losgekomen stukjes aardappelzetmeel uit de frituurolie.

Garnering

Doe circa 2 el arachideolie in de wok. Wok de Spaans peper, lente ui en look op middelhoog vuur. Roer goed om en voeg ook de zeekat toe. Schud kort op en kruid af met zout en peper.

Dip

Pers 1/2 limoen, doe het sap in de een laag kommetje waarin je makkelijk kan dippen. Voeg fleur de sel en zwarte peper toe. Het zout hoeft niet op te lossen, dus je hoeft niet te roeren.

Foto: Levien Lockefeer

Gerelateerde gerechten

Zwarte noedels met witte zeekatreepjes gedresseerd in een beige bord met stenen kannetje met daarin de bouillon.
Zeekat, inktnoedels en makreelbouillon
Bekijk gerecht
Tartaar van zeekat en kruisdistelzwam gedresseerd in een rondje op een wit rond bord.
Tartaar van zeekat en kruisdistelzwam
Bekijk gerecht
Tagliatelle van zeekat met avocado en zwarte saus gedresseerd in een wit bord
Tagliatelle van zeekat met avocado
Bekijk gerecht
zeekattentakels met rouille en krokant van zeekatinkt gedresseerd in een blauw kommetje.
Tempura van zeekattentakels met rouille
Bekijk gerecht
Gemarineerde zeekat met verse ketchup gedresseerd in een wit kommetje.
Gemarineerde zeekat met ketchup
Bekijk gerecht