Tajine met hondshaai

Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4
Hondshaai tajine
250 g hondshaai
1 sjalot
1 teentje look
1 meiraap (boterraap)
100 g pompoen
50 g erwten
8 aardperen
20 g walnoot
3 g ras el hanout
10 ml olijfolie
peper en zout, naar smaak
Onderzoeker:

Willem Hiele
Bereiding
Tajine
Doe een goeie scheut olijfolie in de tajine. Snijd de sjalotten samen met de look mooi fijn en schik ze op de bodem van de tajine. Snijd de meiraap, aardpeer, pompoen en hondshaai in stukken van 2 op 2 cm. Schik alles door elkaar in de tajine en breng op smaak met peper, zout en ras el hanout. Werk af met walnoot. Laat de tajine gedurende 25 à 30 minuten op laag vuur garen.
Zet de tajine op tafel en eet smakelijk!
Foto: Frank Croes

Gerelateerde gerechten

Hondshaai met handgerolde couscous en bouillabaisse

Hondshaai met dashi en pompoen

Hondshaai met paddenstoel, truffel en zure sjalotsaus

Hondshaai met koolrabi en dille

Gegrilde hondshaai met buikspek en Noordzeedashi

Hondshaai met rode biet en tuinkers

Gebakken hondshaai met kruidencoulis en zurkelstampers

Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes
.jpg)
Zuurdesemsandwich met hondshaai en rode biet

Kalfskop en tortue met warmgerookte hondshaai en basilicum

Rillettes van hondshaai met duinasperges

Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon