Tajine met hondshaai
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4
Hondshaai tajine
250 g hondshaai
1 sjalot
1 teentje look
1 meiraap (boterraap)
100 g pompoen
50 g erwten
8 aardperen
20 g walnoot
3 g ras el hanout
10 ml olijfolie
peper en zout, naar smaak
Onderzoeker:
Willem Hiele
Bereiding
Tajine
Doe een goeie scheut olijfolie in de tajine. Snijd de sjalotten samen met de look mooi fijn en schik ze op de bodem van de tajine. Snijd de meiraap, aardpeer, pompoen en hondshaai in stukken van 2 op 2 cm. Schik alles door elkaar in de tajine en breng op smaak met peper, zout en ras el hanout. Werk af met walnoot. Laat de tajine gedurende 25 à 30 minuten op laag vuur garen.
Zet de tajine op tafel en eet smakelijk!
Foto: Frank Croes
Gerelateerde gerechten
Hondshaai met handgerolde couscous en bouillabaisse
Hondshaai met dashi en pompoen
Hondshaai met paddenstoel, truffel en zure sjalotsaus
Hondshaai met koolrabi en dille
Gegrilde hondshaai met buikspek en Noordzeedashi
Hondshaai met rode biet en tuinkers
Gebakken hondshaai met kruidencoulis en zurkelstampers
Tartelette van hondshaai en anijsgroentjes
Zuurdesemsandwich met hondshaai en rode biet
Kalfskop en tortue met warmgerookte hondshaai en basilicum
Rillettes van hondshaai met duinasperges
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon