rog met avocado en koolrabi
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4
Rog
2 stuks rog, gefileerd
peper en zout, naar smaak
100 g zure room
kervel
bieslook
Marinade
25cl witte wijn
10cl azijn
10cl citroensap
verveine
jeneverbes
laurier
Afwerking
1 koolrabi
olijfolie
azijn
peper en zout, naar smaak
3 avocado’s
20g hijiki
Onderzoeker:
Glenn Verhasselt
Bereiding
Marinade
Kook voor de marinade de witte wijn, azijn en het citroensap samen met de specerijen en kruiden op.
Rog
Leg de gekruide rog in de warme marinade, laat garen en vervolgens afkoelen. Trek de rog in draadjes, werk op met zure room en verse kruiden, kruid af met peper en zout.
Afwerking
Snijd de koolrabi in fijne slierten. Marineer kort. Maak een marmer van avocado. Met de parures maak je een crème van avocado. Werk af met de hijiki.
Bron: Culinaire Ambiance
Foto: Frank Croes
Gerelateerde gerechten
Rog met asperge, daslook en morieljes
Gebrande rog met Oostendse oester, algen en verjus
Gebakken rog met lente ui en stadshoning