Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Zeeduivel met asperge en wortel
Zeeduivel met groene asperge en wortelcrème gedresseerd op een rond beige bord.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Zeeduivel

250g zeeduivel
200g kokkels
olijfolie
boter
peper en zout, naar smaak

Garnituren

4 groene asperges
4 jonge miniwortelen
2 sjalotten
boter
peper en zout, naar smaak

Daslookolie

1 bosje daslook
druivenpitolie

Crème van wortel

6 grote wortelen
1 grote ui
boter
peper en zout, naar smaak

Aardappelpuree en -chips

5 grote aardappelen
+ 3 voor de chips
boter

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Lode De Roover' met witte keukenvest.
Lode De Roover
Bereiding

Zeeduivel

Maak de zeeduivel schoon, kleur aan in olijfolie, gaar 2 minuten verder in de over op 160°C.

Kokkels

Zet de kokkels op met een scheut water tot de schelpen open zijn, bewaar het kookvocht.

Garnituren

Maak de asperges schoon, gaar 2 minuten in kokend gezouten water, verfris in ijswater. Kook de miniworteltjes gaar in gezouten water, warm samen met asperges op in wat gesmolten boter. Maak de sjalot schoon, trek vacuüm met een klontje boter, peper en zout. Gaar 40 minuten op 95°C. Breng alles op smaak.

Daslookolie

Doe de daslook in een blender, zet onder met druivenpitolie, mix 5 minuten, zeef door een neteldoek.

Wortelcrème

Schil de wortelen en de ui, stoof kort in boter, gaar onder deksel, mix met een klontje boter tot een gladde crème. Breng op smaak

Aardappelen

Snij de aardappels in dunne plakjes met de mandoline of dunschiller, was ze en droog op keukenpapier, bak de chips goudbruin in frituurolie op 160°C. Maak een puree met de aardappelen en boter, spuit deze tussen de chips. Maak een crumble door de resterende chips kort te cutteren.

Saus

Breng het kookvocht van de kokkels aan de kook, werk op met klontjes koude boter, kruid met peper en zout.

Afwerking

Dresseer zoals op de foto of naar eigen voorkeur.

Foto: Heikki Verdurme

Zeeduivel met kop op schilferijs en visnet

Gerelateerde gerechten

Stoofpotje van zeeduivel en winterprei gedresseerd in een wit diep bord.
Stoofpotje van zeeduivel en winterprei
Bekijk gerecht
Carpaccio van zeeduivel met salsa van tomaat afgewerkt met kaviaar
Carpaccio van zeeduivel met tomaat en Royal Belgian Caviar
Bekijk gerecht
een stuk gebakken zeeduivel met venkel en pompelmoes op een beige bord gedresseerd
Zeeduivel in hazelnootboter met salade van venkel en pompelmoes
Bekijk gerecht
Zeeduivel met groene asperges en secreto in een bruin diep bord gedresseerd
Zeeduivel in zoutkorst met gegrilde groene asperges en secreto
Bekijk gerecht
zeeduivelcarpaccio met gel van duindoornbes en brocolli in een bordeaux bord
Carpaccio van zeeduivel met bouillon van soja en truffel en gel van duindoornbes
Bekijk gerecht
Zeeduivel met tomaat en witte asperges gedresseerd in een diep wit bord.
Zeeduivel met witte asperge, tomaat en doperwt
Bekijk gerecht